Osmaniye’de Bir Mesleki Eğitim Projesi Daha Başlıyor

29 Aralık 2010
Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Osmaniye Ticaret Ve Sanayi Odasının ortaklaşa hazırladığı “Doğal Gaz Teknik Elemanı Ve Girişimci Gençler Yetiştirme Projesi”, valilik konferans salonunda yapılan sunumla Osmaniyelilere tanıtıldı.
Merkezi Finans Ve İhale Birimi’nin Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında finanse edilecek olan proje dahilinde, İŞKUR’a kayıtlı olmak kaydıyla, 21-29 yaş arası 40 işsiz genç doğal gaz teknik elemanı eğitimi alırken, yine aynı yaş grubunda 30 erkek ve 30 kadından oluşacak 60 kişiye de girişimcilik eğitimi verilecek.

Osmaniye Valiliği AB Ve Proje Koordinasyon Bürosu’ndan Mustafa Efe’nin verdiği bilgilere göre, 195.000 Avro tutarındaki proje bütçesinin %90’ı hibe olarak alınırken, %10’u ise eş-finasman olarak ortaklar tarafından karşılanacak.

Osmaniye ili bütçesine daha çok hibe kazandırmak için farkındalık yaratmak amacıyla projelerin tanıtım toplantıları aracılığıyla ilgililere duyurulduğunu belirten Osmaniye Vali Yardımcısı M. Sadık Tunç, eğitimlerinin 2011 yılı Şubat ve Haziran ayları arasında gerçekleşeceği projeden faydalanmak isteyen kişilerin, yapımına başlanan ve önümüzdeki ay tamamlanması öngörülen internet portalı üzerinden eğitim ve başvuru ile ilgili bilgileri alabileceğini,  daha önce bilgi almak isteyenlerin ise Osmaniye Valiliği AB Ve Proje Koordinasyon Bürosu’na başvuruda bulunabileceklerini belirtti.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER