Kosgeb Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Katılanları Bilgilendirdi

27 Aralık 2010
DOĞAKA ve KOSGEB işbirliğiyle Antakya ve İskenderun’da düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan girişimci adayları, KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Seracettin Özcan tarafından bilgilendirildi.
İlk olarak 24 Aralık 2010 tarihinde Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdullah KILIÇOĞLU ve Girişimcilik eğitmeni Vehbi NAZIRLI ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında İskenderun’daki girişimci adaylarını bilgilendiren Seracettin Özcan, girişimcilere KOSGEB destekleri ve iş planı süreci hakkında bilgi verdi.

Daha sonra 27 Aralık 2010 tarihinde DOĞAKA Genel Sekreterlik binasında Antakyalı girişimci adaylarıyla buluşan Özcan, konuşmasına KOSGEB hakkında genel bilgi vererek başladı ve devamında KOSGEB Destek Programlarını anlattı. Türkiye’de iş kurma aşamasında firmalara destek vermenin öneminden bahseden Özcan, “TÜİK verilerine göre ilk yıllarında işletmelerin kapanma oranı % 80’in üzerinde iken, girişimcilik eğitimine katılanlarda bu oran %30’ların altına inmektedir” diyerek, girişimcilik eğitiminin öneminden bahsetti.

Daha sonra girişimci adaylarının sorularını yanıtlayan Özcan, adayların sertifikalarını aldıktan sonra işlerini kurarak desteklerden faydalanabileceklerini belirtti.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER