Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Ve Anadoludan Girişimcilik Hikayeleri Etkinliği

29 Aralık 2010
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 27.12.2010 tarihinde Hatay Valisi Sayın M. Celalettin LEKESİZ’in teşrifleriyle, Antakya Kültür Merkezinde, kamu kurum kuruluşları ile Sivil toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR’in “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi”, Tayfun TALİPOĞLU’nun “Anadoludan Girişimcilik Hikayeleri” konuları üzerine konuşma yaptıkları bir günlük bir etkinlik düzenlendi.
Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR yaptığı sunumda; ülkemiz kurumlarının mevcut durumunu ortaya koydu. Ülkemiz kurumlarında veri tabanı sisteminin yaygın olmayışından bahseden Özdemir, halkla ilişkiler ve liderlik üzerine konuşmasını sürdürdü. Örgütlenmenin önemi, etkili örgüt yapısı, yönetişim, iyi iletişim gibi konular üzerinde duran Özdemir, örgüt içinde ortak bir vizyona odaklanmanın çok önemli olduğunu vurguladı.



Ülkemizde aile şirketlerinin yaygınlığından yola çıkarak genel itibariyle kolektif bir yapıya sahip olunduğundan bahseden Özdemir, mevcut kültürü sorgulayarak toplumda birey olma bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Örgütsel kapasite gelişiminin önce bireysel, sonra örgütsel daha sonrada kurumsal olacağını söyleyin Özdemir, bireysel gelişim ve değişimin tüm toplumu ileriye taşıyacağına vurgu yaptı.
Tayfun TALİPOĞLU ise Anadolu gezileri girişimcilik hikayelerinden örnekler verdi. Bunlar arasında en  dikkat çekici olan Köydes’den destek alarak kiraz üretimine başlayıp şuan itibarı ile 1.5 milyon dolarlık bir ihracat potansiyelini yakalayan  25 hanelik bir köyün hikayesidir.
Yapılan konuşmalar sonucunda bir kokteyle veriler etkinlik sonlandırılmıştır.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER