“kahramanmaraş’ta Atık Yönetiminde İlk Adım” Projesi İçin İmzalar Atıldı

31 Aralık 2010
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 2010 yılı içersinde, Doğu Akdeniz Bölgesinin kalkınması ve rekabet gücünün artırılması, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi amacıyla acil tedbirlerin alınması, bu kapsamda kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları ve bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin artırılmasına yönelik fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamak amacıyla Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı (DFD) kapsamında teklif çağrısına çıkmıştı.
Kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, üretici birliklerinin, tarımsal amaçlı kooperatif ve birliklerin uygun başvuru sahibi olduğu programa her üç ilden proje başvuruları gerçekleştirilmiştir. Yapılan başvurular içerisinden özellikle yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları içeren projeler desteklenmeye uygun görülmüştür.

Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün DFD Programı kapsamında başvuruda bulunduğu “Kahramanmaraş’ta Atık Yönetiminde İlk Adım” isimli proje Ajansımız tarafından başarılı bulunmuş olup desteklenmeye uygun görülen projeler arasında yer almakta. Proje ile Kahramanmaraş ilinde çevre kirlenmesinin nedenleri ve kirliliğe karşı alınabilecek tedbirlerin araştırılması, atıkların geri kazanılması ya da bertaraf yöntemleri doğrultusunda evsel (belediye) atıkların ve sanayiden kaynaklanan atıkların miktar ve düzeylerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır.


Projeye start verilmesi doğrultusunda, 30 Aralık 2010 saat 16.30’da Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonunda imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Erdoğan Serdengeçti ve Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürü Sayın Hüseyin Çanak katıldılar. Serdengeçti konuşmasında “Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programını Türkiye’de ilk defa uygulayan Kalkınma Ajanslarından biri olarak, bölgemiz açısından önem arz eden araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarını başvuru sahiplerinin de katılımıyla gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Ajans olarak yapabileceğimiz araştırmaları proje sahiplerinin desteğiyle gerçekleştirmemiz bölgemizdeki kurum ve kuruluşlar ve Ajansımız arasındaki işbirliğini geliştirmekte ve bölgedeki katılımcılığa da büyük katkısı bulunmaktadır. İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün projesi de bu amaca büyük ölçüde hizmet etmektedir.” dedi. İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak ise Ajansın bölge bazında yürüttüğü faaliyetlerden oldukça memnun olduklarını belirterek, “Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında alacağımız mali destek ile, ilimiz açısında oldukça önem arz eden bir araştırmayı gerçekleştireceğiz. İlimizdeki atıkların düzeyinin tespit edilmesi, niteliklerinin tasnif edilmesi ve bu atıkları işleyecek tesisler kuracak yatırımcılara yol göstermesi gibi birçok olumlu yönünün olduğu bu projeye verdikleri destekten ötürü başta DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz.” dedi.
3 ay sürecek olan projenin 2011 yılı başında başlaması planlanıyor.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER