Kırıkhan’da "Mobilya Sektörü Ortak Üretim Tesisi " Kuruluyor

16 Şubat 2024

Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar gören Kırıkhan mobilya üreticilerinin yeniden yapılanma süreci için Ortak Kullanım Merkezi kurulmasına ilişkin Ajansımız proje fikri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından değerlendirilmiş ve Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP)  kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Söz konusu projeye ilişkin uygulama sözleşmesi Hatay Valisi Sayın Mustafa Masatlı, Ajansımız Genel Sekreteri Sayın Oğuz Alibekiroğlu, Kırıkhan Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Sayın Ahmet Barut ve Kırıkhan Ağaç İşleri Sanatkârları Esnaf Odası başkanı Sayın Muhammed Güzey’in katılımları ile Hatay Valiliği toplantı salonunda imzalanmıştır.

İş yerleri yıkılan ve üretim yapamayan Kırıkhan Marangoz ve Mobilya imalatçılarının üretimlerine devam etmelerini sağlayacak merkezin sektörün iyileşme sürecine oldukça olumlu etkiler yaratması beklenmektedir.

Bölgemiz sektörlerinin deprem yıkımı sonrası yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik Ajansımız destekleri devam etmektedir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER