Osmaniye’de DOĞAKA’nın SEECO Projesi ile Sağlıklı Yer Fıstığı Üretimi ve Kadın İstihdamı

16 Şubat 2024

15.02.2024 tarihinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Yağlı Tohumlar Enstitüsü (YATE) arasında, SEECO Projesi kapsamında toplam €165.000 bütçeli “Güvenilir Yer Fıstığı Gıda Üretim Modeli ile Dezavantajlı Gruplar için İstihdam” adlı alt projenin alt hibe anlaşması imzalanmıştır.

İmza törenine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç YILMAZ, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oğuz ALİBEKİROĞLU ve Yağlı Tohumlar Enstitüsü Müdürü Dr. Engin GÖNEN katılım sağlamıştır.

İmzadan sonra Vali Dr. Erdinç YILMAZ, SEECO Projesinin kadın ve gençlere hibe sağlaması öngören birinci bileşeni hakkında Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatör V. ve proje odak uzmanı Ali KINCAL ve DOĞAKA Topluluk Uygulama Ortağı Takım Lideri İlter HALİLOĞLU’ndan bilgi almıştır.

YATE’nin alt projesi ile Osmaniye’de aflatoksinden arınmış yer fıstığı bazlı üretimi gerçekleştirilmesi ve bu sayede kadın ve gençlerin istihdamı hedeflendiğini kaydedilmiştir. Toplam proje süresi 12 ay olup, proje kapsamında güvenilir yer fıstığı gıda ürünleri üretim modeli geliştirilerek tüketiciye güvenilir gıdaya erişim sağlanacaktır. Ayrıca istihdam edilen kadın ve gençlere gıda üretiminde hijyen gibi çeşitli eğitimler verilerek toplum yararına ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlanacağı bildirilmiştir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER