Kadın İstiihdamına Yönelik Hatay’da Sayacılık Kursları Düzenlenecek

16 Şubat 2024

Şubat 2023 depremlerinde işyerleri ağır hasar gören sektörlerden Hatay Ayakkabıcılık imalat sektörünün yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik Ajansımız destekleri devam etmektedir.

Konteyner kentlerde yaşamını sürdüren afetzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdama katılımını sağlamak üzere sayacılık kursu düzenlenmesine ilişkin kurumlar arası işbirliği protokolü Hatay Valiliği Toplantı Salonu'nda imzalanmıştır.  

İmza protokolüne Hatay Valisi Sayın Mustafa Masatlı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Kılınç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Öztürk, Hatay Ayakkabı İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Doğan Aydın katılmıştır.

Söz konusu sayacılık mesleki eğitim kursları ile 2023 yılında meydana gelen depremler sonrasında konteyner kentlerde yaşamını sürdüren kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdam edilmeleri amaçlanmaktadır. 

Her bir kurs kapsamında en az 12 en fazla 25 kişilik gruplara 3 ay boyunca mesleki eğitim verilmesi,  kursiyer adaylarının günlük harçlık, sağlık sigorta ve eğitmen giderlerinin karşılanması ve mesleki geçerliliğe yönelik sertifika verilmesi planlanmaktadır. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin en az yüzde 30'u ayakkabı imalat sektöründe istihdam edilecektir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER