DOĞAKA ile Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi Girişimcilik Destek Faaliyetleri Başlıyor

16 Şubat 2024

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında girişimci/hızlandırıcı destekleri ile ilgili faaliyetlerin yürütülmesi için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Topluluk Uygulama Ortağı arasında 17 Ocak 2024’te bir sözleşme imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasını takiben 5 Şubat haftası itibariyle Topluluk Uygulama Ortağı Kilit Uzman ekibi sahada çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda 7 Şubat 2024 tarihinde DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz ALİBEKİROĞLU, Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatör V. ve proje odak uzmanı Ali KINCAL ve DOĞAKA Topluluk Uygulama Ortağı Takım Lideri İlter HALİLOĞLU ve ekibi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy, Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kaya ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ceren Aybaba Atasever’i ziyaret etti ve verilecek hibelere dair bilgilendirme ve görüş alışverişi gerçekleştirildi.

13 Şubat tarihinde ise proje kapsamında iki adet odak grup toplantısı gerçekleştirildi. Özellikle bölgedeki kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerinin durumunu anlamak için yapılan görüşmelerde Osmaniye Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Osmaniye ve Hatay kadın kooperatifleri ile bir araya gelindi.

14 Şubat 2024 tarihinde ise proje ekibinden Takım Lideri İlter HALİLOĞLU ve İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Cemre GÜLCÜOĞLU, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatör V. Ali KINCAL ve Kırsal Kalkınma Birim Başkan V. İbrahim Başar SAYDAM ile birlikte Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulundu. Bu kapsamda öncelikle Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet KUYBU ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Usta MEROĞLU ziyaret edildi. Görüşmede proje kapsamında işletmelere yönelik verilecek hibelerle ilgili genel bilgiler sunuldu ve deprem sonrası dönemde Kahramanmaraş’taki işletmelerin durumuyla ilgili bilgi alındı. Yine çağrı döneminde duyuru ve tanıtım konusunda işbirlikleri görüşüldü. Heyet daha sonra KOSGEB İl Müdürü Yasin YÜKSEK’i ziyaret etti. Proje süreçleri ve hibe dağıtımı ile ilgili deneyim paylaşımında bulunulan bu görüşmeyi takiben son olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Teknokent Müdürü Oğuz CİĞERLİOĞLU ile görüşüldü. Toplantıda hem proje ile ilgili bilgi verildi hem de olası işbirlikleri değerlendirildi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası tarafından koordine edilen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın da aralarında bulunduğu Türkiye'nin 11 ilinde uygulanmaktadır. Proje, bölgedeki mevcut işletmelerin yararına hibeler verilmesini ve aynı zamanda işletmelere mentorluk/danışmanlık hizmetleri yoluyla destek sağlanmasını hedeflemektedir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER