Kalkınma Kurulu Bölgenin Sorunlarını Da Sorunların Çözümlerini De Biliyor

10 Mayıs 2010
DOĞAKA Kalkınma Kurulu toplantısı devam ediyor. Bölgesel Gelişme Planı’na veri sağlayacak ve TR63 Bölgesinin güçlü yanlarını, sorunlarını ve muhtemel çözüm önerini ele almak üzere Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye il çalışma grupları bugün toplanarak üç ili mercek altına aldı.
Kalkınma Kurulu üyelerinin yanı sıra, oturumlara dışarıdan katılan akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve medya mensupları da Devlet Planlama Teşkilatının kolaylaştırıcılığında bölgenin ihtiyaçlarına dair fikirlerini ve çözüm önerilerini paylaştılar.

44614136-IMG_0689DOĞAKA Kalkınma Kurulu ikinci toplantısı devam ediyor. Antakya’da gerçekleşen toplantıda bir araya gelen Kalkınma Kurulu üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve medya mensupları bugün yapılan il çalışma grubu oturumlarında bölgenin güçlü yanlarına, sorunlarına ve çözüm önerilerine dair fikirlerini paylaştılar. Oturum sonuçlarından, TR63 bölgesinin Bölgesel Gelişme Planının hazırlanmasında faydalanılacak.

Kapsamlı bir değerlendirme yapılmadan ortaya çıkan ilk sonuçlara göre, her üç ilin güçlü yanları arasında tarım sektörünün öne çıktığı göze çarpıyor. Hatay ve Kahramanmaraş’ta tarımı turizm ve kültürel zenginlikler takip ediyor; Osmaniye’de ise coğrafi konum ve önemli yolların geçiş noktasında olmasının önemi vurgulanıyor. Sorunlar arasında ise, Hatay’dan oturuma katılanlar tarafından çevre sorunları öncelikli olarak dile getirilirken, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan gelen üyeler illerinde girişimcilik kültürünün ve kurumsallaşmanın eksikliğini ağırlıklı olarak ifade ediyor. Oturum çıktıları detaylı olarak incelendikten sonra kapsamlı sonuçlar toplantının son gününde tüm Kalkınma Kurulu üyeleri tarafından ele alınacak.

4 Mayıs 2010 Salı günü yine Antakya Ottoman Palace Otelinde devam edecek oturumlarda, il çalışma gruplarından gelen sonuçlar tüm Kalkınma Kurulu üyelerine sunulacak ve bölgenin genelinde öne çıkan sorunlar ve ayrışan ihtiyaçlar belirlenecek. Saptanacak öncelik alanlarında daha derinlikli çalışmaların nasıl yürütüleceğine yine Kalkınma Kurulu karar verecek.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER