Kahramanmaraş Dondurma Çalıştayı

23 Mayıs 2016
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kahramanmaraş’ta 25 Mayıs 2016 tarihinde Dondurma Çalıştayı düzenlenecektir. Çalıştay Ramada Otel’de icra edilecek olup 10.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Kahramanmaraş dünyada adı dondurma ile yan yana anılan iki şehirden birisidir. Ahir Dağı'nın eşsiz flora ve hayvan varlığı bu dondurmayı benzersiz kılar. Bu coğrafyaya özgü kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin eşsiz kıvam ve aromaya sahip sütleri ve olağanüstü bir cömertlikle topraktan fışkıran yabani orkide çiçeklerinin yumru köklerinden elde edilen mucizevi salep, Maraş Dondurmasına taklit edilmesi imkânsız olan bir lezzet, hoş koku ve kıvam sağlar.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren 20 civarında dondurma üreticisi önemli bir endüstri kolunun oluşmasını sağlamıştır. 2010 yılından bu yana devlet desteklerinin de etkin kullanımı ile dondurma sektöründe büyüme eğilimi göze çarpmaktadır.

Düzenlenecek çalıştay ile sektörün önemli paydaşları bir araya gelmektedir. Dondurma sektöründe ülkemizde ve Dünya’da söz sahibi akademisyenler, firma temsilcileri ve üreticilerin sunumları ile katkı sağlayacağı çalıştayın konu başlıkları Maraş Dondurması, Makineleşme ve Yeni Üretim Teknikleri, Ambalaj ve Yan Sanayi, Gıda Güvenliği, Tanıtım ve Pazarlama’dan oluşmaktadır.

Çalıştay ile Üniversite – Kamu- Özel Sektör işbirliği en üst seviyeye çıkartılarak dondurma sektörünün mevcut sorunlarının giderilmesi ve yeni teknolojilerin transferiyle sektörün daha ileri seviyelere getirilmesi amaçlanmaktadır.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER