DOĞAKA Ev Sahipliğinde Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Ajanslarının Katılımları ile Düzenlenen “Etki Analizi Sempozyumu” Hatay’da Başladı

25 Mayıs 2016
Ajansımız koordinasyonunda 25-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Antakya Güngör Ottoman Palace Oteli Osmanlı A Toplantı Salonu’nda düzenlenmekte olan “Etki Analizi Sempozyumu”, başta Kalkınma Bakanlığı Temsilcilerimiz olmak üzere, Türkiye genelindeki Kalkınma Ajanslarının yetkilileri, konusunda uzman akademisyenler ve basının seçkin temsilcilerinin değerli katılımları ile 25 Mayıs 2016 günü saat 13.30’da başlamıştır.
Açılış programı kapsamında, Kalkınma Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Sayın Mustafa IŞIK ve DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Onur YILDIZ’ın konuşmaları gerçekleştirilmiştir. Akabinde, Kalkınma Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Mustafa IŞIK “Mevzuatta Etki Değerlendirme, Etki Analizi Usul Esaslar” konulu sunumunu paylaştılar. Uluslararası Kıdemli İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Sayın Hülya GÜNAYDIN tarafından “Literatür, Metodoloji ve Araştırma Teknikleri” sunumu gerçekleştirilmiştir. Program kapsamında son sunum olan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer PINAR tarafından “Metodolojik Sorunlar, Veri Kısıtı ve Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar” konulu sunum gerçekleştirilmiştir.

Ajansımız organizasyonunda 25-27 Mayıs 2016 tarihlerinde 25 Kalkınma Ajansından temsilcilerin ve yurt içi ve yurt dışında çalışan araştırmacı ve uzmanların katılım sağlayacağı “Etki Analizi” konulu bir sempozyumda Kalkınma Ajansları tarafından uygulanan mali destek programlarının etkinliğinin artırılmasında önemli bir rolü bulunan Etki Analizi çalışmalarının değerlendirilmesi, bu konuda yapılacak çalışmalarda kullanılan yöntemlerin tartışmaya açılması ve tüm Kalkınma Ajanslarının bu tür çalışmalarda uygulayabileceği ortak yöntem ya da yaklaşımlar geliştirilebilmesi amaçlanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER