Kahramanmaraş Dondurma Çalıştayı Yapıldı

27 Mayıs 2016
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kahramanmaraş’ta 25 Mayıs 2016 tarihinde Dondurma Çalıştayı düzenlenmiştir.
Düzenlenen çalıştay ile sektörün önemli paydaşları bir araya gelmiştir. Dondurma sektöründe ülkemizde ve Dünya’da söz sahibi akademisyenler, firma temsilcileri ve üreticilerin sunumları ile katkı sağladıkları çalıştayın konu başlıkları Maraş Dondurması, Makineleşme ve Yeni Üretim Teknikleri, Ambalaj ve Yan Sanayi, Gıda Güvenliği, Tanıtım ve Pazarlama’dan oluşmaktadır.

Çalıştayın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen DOĞAKA Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ertuğrul Kazancı, Van’da şehit düşen askerlerimize ve vefat eden Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu’na başsağlığı dilekleri ile başladığı konuşmasında:
“Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle bölgesel gelişmeyi hızlandırmayı hedeflemekteyiz. Ajansımız 2010 yılından bu yana 500 proje gerçekleştirmiş ve bundan dolayı da 45 milyon lira kaynak aktarımını gerçekleştirmiştir. Bölgede yerel katılımı ve sahiplenmeyi artırmak, ortak çalışma kültürünü geliştirmek ve yeni girişimleri desteklemek adına birçok çalışmalara imza attık. Bugüne kadar tekstil zirvesi, çelik mutfak eşya çalıştayı, kültür balıkçılığı gibi birçok sektörde faaliyetlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ömer Adar, Kahramanmaraş'ın dondurma sayesinde iyi bir şansının olduğunu dile getirerek, bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Kentte 10 bin tona kadar dondurma üretildiğini kaydeden Adar, bu rakamların üzerine çıkılması gerektiğini aktardı. Vali Yardımcısı Adar: "Kahramanmaraş'ın hak ettiği dondurma üretimi 100 bin tondur. Çünkü ülkemizde ve dünyada dondurma üretimi, dondurma tüketimi hızlı şekilde artıyor" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Dondurma Çalıştayının söyleşi bölümüne geçildi.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yetişemiyen, Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, ve MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kambur, Maraş Dondurmasının dünü ve bugünü üzerine konuştular.

Çalıştayın birinci oturumunda Prof. Dr. Nevzat Artık’ın başkanlığında; Francesco Bonetti, Hayati Can,Sercan Akgül,Eftal Güngör ve Nicola Lannucci “Dondurma’da Makineleşme ve Yeni Üretim Teknikleri” konusunda bilgiler sundular.

İkinci oturumda ise Prof. Dr. Atilla Yetişemiyen başkanlığında; Tacettin Tatlıağız, Burcu İşeri, Tekin Aksoy ve Prof. Dr. Nevzat Artık “Ambalaj, Yan Sanayi ve Gıda Güvenliği” konusunda bilgiler aktararak katılımcıları bilgilendirdiler.

Çalıştayın üçüncü oturumunda ise Doç. Dr. K. Sinan Dayısoylu başkanlığında; Erdal Kanbur, Mustafa Pekel, Fatih Dağdönderen, Muhsin Dağdönderen, Sıddık İnalbars ve Tevfik Karaman “Tanıtım ve Pazarlama” konularında bilgilerini paylaştılar.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER