Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 105nci Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş İlinde Düzenlendi

14 Haziran 2022
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 105. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan’ın başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ile ilgili Ajans personelinin katılımıyla 14 Haziran Salı günü Kahramanmaraş ilinde düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan, “Ajansımız Turizm altyapısının iyileştirilmesi ve gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik programlarda başarılı projelerin uygulanmasına başlanılmıştır. Turizm altyapısının geliştirilmesi programı kapsamında bölgemizde toplam 15 Milyon TL bedelli 8 proje yürütülecek olup bu projelere Ajansımızın desteği 10 Milyon TL olacaktır. Osmaniye ilinde uygulanmakta olan gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik programda ise; toplam yatırım tutarı 11 Milyon 773 Bin TL olan 8 adet projeye, Ajansımız tarafından faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır. 2022 yılında ilan edilmesi planlanan yeni programlar ile ilgili çalışmalara da devam edilmektedir.

Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan, sözlerinin devamında, “Avrupa Birliği tarafından yürütülen FRIT Programı kapsamında, Hatay ilimizin dahil olduğu teklif çağrısına yapılan 2 başvuru uygun bulunmuş olup, deri sektörüne yönelik Kireçlik Yarma Ortak Kullanım Tesisi ile mobilya sektörüne yönelik ortak üretim ve eğitim tesisine ilave makine ve ekipman alımının gerçekleştirileceği ve bu projelerin toplam tutarı 500 Bin Euro’dur” dedi.

Ulusal Kalkınma Planı ile birlikte hazırlıklarına başlanılan ve 2024 – 2028 yıllarını kapsayacak yeni Bölge Planı için çalışmaların başladığı ve tüm kurum ve kuruluşlarımızın katkısı ile Ajansımız koordinasyonunda yürütüleceğini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA 105. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona ermiştir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER