Uluslararası İş Forumu 2nci Türk-Arap İş Zirvesinde Bölgemiz Tanıtıldı

14 Haziran 2022
MÜSİAD tarafından 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Gaziantep Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen IBF (Uluslararası İş Forumu) 2. Türk-Arap İş Zirvesine, Arap Birliği üyesi ülkelerde farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların üst düzey yöneticileri ile bu ülkelerin ülkemizdeki büyükelçileri/konsolosları katılım sağladı.

Zirveye katılan MUSİAD kurucu başkanı Erol Mehmet Yarar, MUSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Irak Ticaret Bakanı Ala El-Cuburi ve T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açılış konuşmalarının ardından “Arap Yatırımcıların Yaşadığı Sorunlar ile İlgili Soru Cevap Paneline” geçildi. Panelde söz alan Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, kalkınma ajanslarının 81 ilde faaliyet gösterdiğini ve yatırımcıların sorunları ile ilgili olarak illerdeki yatırım destek ofislerine başvurabileceğini ifade etti.

“Bölgesel İş ve Yatırım Fırsatları Panelinde” söz alan İpekyolu kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Koordinatörü Yunus Çolak ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri A. Rıfat Duran iş ve yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.  Konuşmasında Oğuz Alibekiroğlu, Ajansımızın faaliyet gösterdiği Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin kısa gerçekleştirdi ve illerindeki yatırım fırsatları vurguladı. Alibekiroğlu, yatırım yapmayı planlayan yatırımcılara Ajansımız ile iletişime geçmeleri halinde, Ajans desteklerimiz, yatırım teşvikleri ve diğer kurum/kuruluş destekleri hakkında daha detaylı bilgi sağlanabileceğini belirtti.

İşletmeler tarafından stantlı katılım sağlanan zirvede, B2B görüşmeler, panel oturumlar ve fuar aktiviteleri sonucunda, yeni ortaklıklar, yatırım fırsatları ve ticari bağlantılara imkân sağlanması hedeflenmektedir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER