Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde Hatay ilimizde destek almaya hak kazanan projelerin toplu imza töreni 17 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 10.30'da Hatay Valiliği Tayfur Sökmen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Törende konuşan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, doğru projelerin kaynağını mutlaka bulacağını vurgulayarak, 'Günümüz dünyasında, uluslararası zeminde milyar dolarlarla ifade edilen fon kaynakları olduğunu ve bölge ihtiyaçlarına göre tasarlan doğru projeler hazırlandığı taktirde söz konusu projelerin bulacağını belirtti. Proje hazırlama konusunda ilimizde büyük bir başarı yakalandığını da ifade eden Lekesiz, 2011 yılında Sosyal Destek Programına (SODES) Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin oluşturduğu TR63 Bölgesinde 2 bin 250 başvuru yapıldığını, bu başvuruların yüzde 60'ına tekabül eden bin 332 adedinin ilimizden çıktığını kaydetti. Vali Lekesiz Hatay ilimize tahsis edilen 3 milyon liralık kaynakla; 41'i kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler, 11'i sivil toplum kuruluşları, oda ve borsalar tarafından yürütülmek üzere 52 projenin hayata geçirileceğini ifade etti.
DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ise, DOĞAKA'nın kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek diğer kalkınma ajansları gibi DOĞAKA'nın da, proje yapma kültürünü geliştirmeye yönelik kurulduğunu, bu olguyu benimseyen ve özümseyen bin 332 proje geliştiren Hatay'ın bu yönde gurur verici gelişmeler kaydettiğini belirtti.
Bilgilendirmenin ardından DOĞAKA Genel Sekreteri Serdengeçti, İlçe Kaymakamları, sivil toplum örgütleri ve oda temsilcilerinin katıldığı SODES projeleri imza töreni yapıldı.
Projeler kapsamında Hatay ilimize tahsis edilen 3 milyon TL ile, 105 oyun-spor parkı, 6 semt sahası, 1 kadın merkezi, 11 gençlik eğitim-kültür merkezi yapılacak, 50 kültür, sanat ve spor kursu, 19 meslek kursu açılacak, 410 kişinin meslek kursuna katılımı sağlanacak, 690 öğrenciye etüt merkezinde eğitim verilecek, 135 öğrenci dershaneye gönderilecek, 120 kişinin istihdamı sağlanacak, 835 kişinin kültür, sanat ve spor kurslarına katılımı sağlanacak ve, 50 engelliye eğitim verilecektir.