Kahramanmaraş’ta Turizm Çalıştayı Düzenlendi

18 Nisan 2010
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Kahramanmaraş ilinin turizm potansiyellerinin tespit edilmesi, mevcut tarihi, kültürel ve doğal varlıkların önümüzdeki dönemlerde daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi bakımından önem taşıyan konuların katılımcı bir yaklaşımla tartışılmasına yönelik olarak Turizm Çalıştayı düzenlenmiştir.
8 Nisan 2011 Cuma günü saat 10.00’da K.Maraş Saffron Otel’de düzenlenen çalıştaya başta Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sn. Mustafa Anteplioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Seydihan Küçükdağlı, İl Çevre ve Orman Müdürü Sn. Hüseyin Çanak, Kahramanamraş Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Cevdet Kabakçı gibi kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri olmak üzere ilçe ve belde belediye başkanları, KMTSO, KMESOB gibi kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları temsilcileri, ilde turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (turizm dernekleri ve birlikleri) ve yine sektörde faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri (tur acenteleri, oteller) katıldı.

Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisinin desteğiyle yürütülen çalıştayın ilk oturumunda K.Maraş’ın turizm konusunda yaşadığı sorunlar tartışılarak ana sorun eksenleri belirlendi. Çalıştayın öğleden sonraki kısmında ise belirlenen sorunların çözümüne yönelik çalışma grupları oluşturuldu. Program gruplardan elde edilen çıktıların katılımcılarla paylaşılmasının ardından son buldu.

Çalıştaydan elde edilecek görüş ve öneriler Kahramanmaraş ili için hazırlanacak olan Turizm Stratejisi ve İş Planına büyük katkı sağlayacaktır.


Haber: Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi / 08.04.2011
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER