Kahramanmaraş’ta Dış Ticaret Eğitimleri Başladı

22 Aralık 2010
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından TR63 bölgesinin beşeri sermayesine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli eğitim programları düzenlenmektedir. KOSGEB işbirliğiyle yürütülen Girişimcilik Eğitimlerine benzer bir şekilde bu kez dış ticaret faaliyetinde bulunan kişilerin ihracat ve ithalat yapma kapasitelerinin artırılmasına yönelik olarak Kahramanmaraş’ta Dış Ticaret Eğitimleri verilmeye başlanmıştır.
22 Aralık 2010 saat 10.00 itibariyle başlayan eğitimlerin açılışına Kahramanmaraş Valisi Sayın M. Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Sayın Mahmut Arıkan ve DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Erdoğan Serdengeçti katıldılar.

Serdengeçti konuşmasında, gerçekleştirilen eğitimlerin önemine vurgu yaparak “Bölgemizin beşeri sermayesini geliştirmeye yönelik olarak Ajansımız bünyesinde 2010 yılı içerisinde birçok eğitim faaliyeti düzendik. Dış Ticaret Eğitimlerini bu kez Kahramanmaraş ilinde başlatıyoruz. Verilecek eğitimlerle ilde dış ticaret faaliyetinde bulunan kişilerin ihracat ve ithalat yapma kapasitelerini artırmayı hedefliyoruz. Bu sebeple başvuruları titizlikle değerlendirerek dış ticaretle uğraşan ve dış ticaret potansiyeli olan kişileri seçtik” dedi.
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Arıkan ise, “DOĞAKA’ nın bölgemizde gerek yürüttüğü destek programlarından gerekse de verdiği eğitimlerden oldukça memnunuz. Bölgemizin dış ticaret kapasitesini geliştirecek benzer eğitimlerle ilimizden bilfiil ticaretle uğraşan 500 kişinin yararlanmasını hedefliyoruz.” dedi.

Açılışın son konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Sayın M. Niyazi Tanılır gerçekleştirdi. Konuşmasında, “DOĞAKA Mart ayında personel alımını tamamlamasına müteakiben faaliyetlerine başlamasına karşın 2010 yılı içerisinde gerek Kahramanmaraş gerekse bölgenin diğer illeri olan Hatay ve Osmaniye için oldukça yararlı çalışmalara imza attı. Mikro Kredi kullanan bayanlara öncelik verilen Girişimcilik Eğitimlerimizden sonra bu kez Dış Ticaret Eğitimleri ile ilimizin dış ticaret kapasitesinin gelişmesine bir nebze katkıda bulunacaktır. Çalışmalarından ötürü başta Genel Sekreter Erdoğan Serdengeçti olmak üzere tüm Ajans personelini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Sekreterimiz Erdoğan Serdengeçti, Kahramanmaraş ilinde projecilik kültürünü geliştirmesinden ve ilde yürütülen projelere verdiği destekten dolayı Kahramanmaraş Valisi Sayın M. Niyazi Tanılır’a teşekkür ederek ile özgü işlemeli sandık içerisinde bakır ibrik hediye etti.
Açılışın ardından katılımcılara yönelik olarak Yatırım Destek Ofisinde kokteyl düzenlendi.
22.12.2010 – Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER