Kadirli’de Fıstıkçılar Bilgilendirildi

02 Şubat 2011
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile Osmaniye Ziraat Odası’nın birlikte organize ettiği, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında desteklediği Osmaniye Yerfıstığı Tohumunun iyileştirilmesine yönelik yapılan proje kapsamında Amerika’nın Georgia eyaletine giden çalışma heyeti, edinilen bilgileri Kadirli’deki fıstıkçılarla paylaştı.
Kadirli Ticaret Borsası’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kadirli Ticaret Borsası’na üye fıstıkçılar, Amerika’da yer fıstığı tohumunun geliştirilmesi, ekimi, hasadı ve işlenmesi konularında  yapılan sunumla bilgilendirildi.

Kadirli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BALCILAR’ın açılış konuşması ile başlayan bilgilendirme toplantısı Ziraat Yüksek Mühendisi Cüneyt Yavuz ve tarımsal ürünler marketing uzmanı Emre Öz tarafından Amerika’da yapılan yerfıstığı yetiştiriciliği, hasadı, işlenmesi ve pazarlanması hakkında yapılan sunumla devam etti. Toplantısının son kısmında Amerika’da yapılan ve yerfıstığında kullanılan makinaların çalışma şekilleri ve verimlilikleri ile ilgili tecrübeler katılımcılarla paylaşıldı.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER