İl Turizm Mastır Planı Çalıştayı Yapıldı

11 Ocak 2011
Tarihi, kültürel mirası ve iklimi ile turizmde önemli bir potansiyele sahip ilimizin Turizm Sektöründen alacağı payın arttırılması ve ilimize yatırım yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar için bir yol haritası oluşturulması amacıyla, Ajansımız desteği ile hazırlanacak olan Turizm Mastır Planının çalışmalarına başlanmıştır.
Bahsi geçen planın hazırlanmasına görüş ve önerileri ile katkı sağlayacak olan ilin turizm temsilcileri 8 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirilen “Hatay İl Turizm Mastır Planı Çalıştayında” bir araya geldiler.


Hatay Valiliği’ne bağlı ilgili kurumların temsilcileri, merkez ve ilçe kaymakamlık ve belediyeleri, Mustafa Kemal Üniversitesinden konunun uzmanı öğretim görevlileri, Antakya ve İskenderun Sanayi ve Ticaret Odaları ile bölgedeki otel, restaurant ve turizm acentalarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen söz konusu çalıştayın öğle öncesi bölümünde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı uzmanlarından Fatih TÜRKMEN ve Çağatay TELLİ tarafından sunulan “Bölge Turizmi Mevcut Durum Analizi Raporunun” değerlendirilmesi yapıldı.

Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde ise bölgenin öncelikli turizm sorunları belirlenerek, bu sorunlar katılımcılar tarafından oluşturulan farklı gruplar içerisinde tartışıldı. Program, alt grupların çalışmalarında geliştirilen çözüm önerilerinin sunulmasıyla tamamlandı.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER