Hatay Logosu Seçiliyor

13 Ocak 2011
Hatay Valiliği tarafından, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle yürütülen Hatay Marka Kent çalışmaları devam ediyor.
Bu çalışmalar kapsamında, 12 Ocak 2011 Çarşamba günü Anemon Otel'de Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in katılımıyla gerçekleştirilen kokteyl ile kent logosu olarak tasarlanan 8 çalışma kamuoyuna sunuldu. Bu çalışmalar arasından Hatay'ın kent logosu olacak çalışma, tüm Hataylıların katılacağı bir halkoylaması ile belirlenecek. Oylama 31 Ocak'a kadar sürecek.

DOĞAKA'nın sponsorluğunda, Hatay'ın tarihsel, kültürel, doğal ve ekonomik zenginliğini tek bir görsel ikonda anlatmak üzere Cosmic Ajans tarafından tasarlanan 8 logo, 12 Ocak'ta yapılan kokteyl ile Hatay il ve ilçe merkezlerinden gelen kurum ve kuruluşların temsilcilerine sunululdu. Açılış konuşmasını yapan DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Hatay Valisi Lekesiz'in ili markalaştırmaya yönelik vizyonunun tüm illere örnek olduğunu ve DOĞAKA'nın bölgesel gelişmeye yönelik yapacağı çalışmalara da markalaşmanın önemini vurgulamak suretiyle ışık tuttuğunu ifade etti. Serdengeçti'nin ardından konuşarak ildeki tüm paydaşları oy kullanmaya teşvik eden Vali Lekesiz ise, kent logosunun halkoyu ile seçilmesinin demokrasi kültürü ve sahiplenme açısından önemini vurguladı. Cosmic Ajans yetkilisi Melih Kara tarafından yapılan sunumda ise, farklı ülkelerin markalaşma çalışmalarından örnekler verildi ve bu örneklerden yola çıkılarak Hatay'ın marka kent oluşumu sürecinde öne çıkarılabilecek kavramlar vurgulandı. Kara tarafından 8 logonun tanıtılmasının ardından, Vali Lekesiz'in önderliğinde tüm davetliler kendi seçtikleri logoyu desteklemek üzere sandığa giderek oy kullandılar.


Hatay Kent Logosu oylaması 31 Ocak'a kadar devam edecek. Oylamaya, Hatay Valiliği internet sitesi (www.hatay.gov.tr) üzerinden katılım sağlanabileceği gibi, ilçe merkezlerinde Kaymakamlıklar bünyesinde bulundurulan sandıklara oy atmak da mümkün.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER