ENHANCER Projesi Yerelde Kapasite Geliştirme Eğitimleri ve Danışma Toplantısı Hatayda Gerçekleştirildi

17 Haziran 2022
ENHANCER Projesi, girişimcilik programı kapsamında Yerel Kapasite Geliştirme Eğitimleri ve Danışma Toplantıları 14-16 Haziran tarihleri arasında Hatay Müze Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantılara Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğü, KOSGEB Hatay Müdürlüğü, İŞKUR Hatay İl Müdürlüğü, Hatay Ticaret İl Müdürlüğü, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan temsilciler katıldı.  

Dr. Öğr. Üyesi Ali Zafer Sağıroğlu’nun Göç ve Kalkınma Bağlantısı ve Küresel Göç Örüntüsü sunumlarıyla başlayan eğitim serisi, Prof. Dr. Nezih Orhon’un etkili iletişim üzerine verdiği eğitimle devam etti. Toplantılar 16 Haziran’da Dr. Yusuf Emre Akgündüz’ün göçün ekonomik etkileri üzerine yaptığı sunum ve katılımcıların görüşlerini tartışıp beyan ettikleri danışma toplantısı ile son buldu.

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER projesinin temel amacı, geçim kaynağı ve istihdam imkânları aracılığıyla Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Ev sahibi Topluluklara katılımına katkıda bulunmaktır.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER