ENHANCER Kapsamında Üçüncü İş Dünyası Buluşması Gapshoes Fuarında Gerçekleştirildi

23 Haziran 2022
Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ‘‘Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER)’’ projesi 3. İş Dünyası Buluşması 21 Haziran Salı günü Gapshoes Uluslararası 33. Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Kış Fuarı kapsamında Gaziantep’te gerçekleştirildi.

ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü Tamer Kılıç’ın konuşmasıyla başlayan toplantı, Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye’de Mülteciler için Mali Yardım Programı Bölüm Başkanı Libor Chlad ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek’in konuşmalarıyla devam etti.

Öğleden sonra, çeşitli sektör lideri firmaların temsilcilerinin katıldığı, Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı Filiz Alsaç’ın modere ettiği küçük ölçekli firmaların küresel pazara giriş stratejisi konulu panel gerçekleştirildi.  Program, ayakkabı sektöründe denetim süreci konulu başka bir panel ile son buldu.

Protokol ardından kalkınma ajanslarının stantlarını ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kireçlik Yarma Ortak Kullanım Tesisi Güdümlü Projesi’nin standını ziyaret etti.

20-23 Haziran arasında açık olacak fuara Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın yanı sıra, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Çukurova Kalkınma Ajansı da katılım sağlıyor.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER