Doğaka Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Lekesiz Başkanlığında Yapıldı

16 Mayıs 2010
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valimiz Sayın M. Celalettin Lekesiz başkanlığında 12.05.2010 Çarşamba günü saat 10.30’da Antakya Ottoman Palace’da yapıldı.
DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı’na Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Toplantının açılışında DOĞAKA’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Vali Lekesiz;
“Merkezdeki ana hizmet binamızın tadilat işlemleri tamamlanmış olup, zannediyorum önümüzdeki 10-15 gün içerisinde açılışı yapılabilecek hale gelecektir. Hatay İli Yatırım Destek Ofisi de aynı bina içerisinde hizmet verecektir. Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizdeki hizmet binaları ve yatırım destek ofisleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Devlet bakanlığına gönderilen geçici bütçenin ve 2010 yılı çalışma programının kısa sürede onaylanması beklenmektedir. Bütçe onaylandıktan sonra ise ajansımız süratle doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek konusunda derhal proje teklif çağrısına çıkabilecektir. Bununla ilgili olarak illerimizde detaylı bilgilendirmeler de yapılmıştır.

“BİZİM BÖLGEMİZ”
Ajansımızın Kalkınma Kurulu Toplantısı 02-04 Mayıs 2010 tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilmiştir. Kurul toplantısında, ajansımız tarafından Hazırlanan bölgesel gelişme planı çalışmalarında kullanılacak olan önemli veriler toplanmıştır. Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda elde ettiğimiz önemli kazanımlar ise sırasıyla;
Her üç ilin katılımcılarının ortak kanaati; fevkalade yararlı bir toplantı olduğu yönündedir.

BUNDAN SONRAKİ AŞAMADA GÜNDEMDE OLACAK KONULAR

Bu aşamadan sonra ajansımızın gündeminde şu konular olacaktır;
Daha sonra DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, 2-4 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılan Kalkınma Kurulu Toplantısının bir değerlendirmesini yaptı. Arıkan, yapmış olduğu değerlendirmede, üç günlük bir program dâhilinde yapılan toplantının çok yararlı geçtiğini, artık dünyada illerin değil, bölgelerin yarışmaya başladığını belirterek, bölge planı da hazırlandığında bölgede büyük bir yatırım başlayacağı kanaatinde olduğunu ifade etti.

Açıklamaların ardından yönetim kurulu toplantısı, gündem maddelerini görüşmek üzere basına kapalı olarak devam etti.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER