DOĞAKA Teknik Destek Programı kapsamında Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün projesi olan SPSS İstatistik Programı İle İleri Düzey Veri Analizi Eğitimi tamamlandı

24 Haziran 2022
Ajansımız 2021 Yılı Kasım-Aralık Dönemi Teknik Destek Programı kapsamında Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün başarılı olarak kabul edilen “SPSS İstatistik Programı İle İleri Veri Analizi Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi kapsamında, 20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında 5 günlük sürede eğitim faaliyetleri tamamlanmıştır.

Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde çalışan teknik personeller, kurumun görev ve sorumlulukları içerisinde bulunan konularda projeler hazırlamakta, bu projelerde tarım alanında elde ettikleri verilerin ileri derece istatistiki analizini yapmak amacıyla SPSS istatistik programı eğitimi almıştır. Tarımsal verilerin istatistiksel analizi ile Enstitü personelinin iş verimliliğinin artması ve veri güncellemelerinin kolaylaşması kazanımı elde edilmiştir. SPSS istatistik programı ile ileri veri analizini uygulamaları sonucunda Enstitü Müdürlüğü çalışmaları diğer kurumlar ile paylaşılarak doğru ve etkin analizler ile stratejilerin oluşturulması hedeflenmektedir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER