Doğaka Resmi Açılışı Gerçekleştirildi

22 Şubat 2011
Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden oluşan TR63 Düzey 2 Bölgesi’nde faaliyet gösteren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın Resmi açılışı; Devlet Bakanımız Sn. Cevdet YILMAZ ve Adalet Bakanımız Sn. Sadullah ERGİN’in katılımları ile gerçekleştirildi.
Ajansımızın  açılışı Bakanlarımızın yanı sıra, Hatay Valisi M. Celalettin LEKESİZ, Osmaniye Valisi Celalettin CERRAH, Ajansımızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Kalkınma Kurulu üyeleri ve başkanı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK’ların temsilcileri ve halkın geniş katılımı ile gerçekleştirilmiştir
.
Açılış konuşmasında Devlet Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ;Türkiye genelinde 26 ajans kurduklarını ve bunların 81 ili kapsar şekilde olduğunu ifade ederek, rekabet gücünü arttırarak dengesizlikleri giderme hedefini aynı anda gerçekleştirmeyi istediklerini belirtti. 
DOĞAKA'nın, 1 yıllık bir sürede büyük başarılara imza attığını vurgulayan Yılmaz, ajansın 32 kişilik ekiple çalışmalarını sürdürdüğünü 277'si iktisadi, 207'si sosyal kalkınma olmak üzere toplam 484 proje başvurusu olduğunu bunlardan 113'ünün kabul edildiğini ve 35 milyonluk yatırımın harekete geçirildiğini belirtti

Adalet Bakanı Sadullah ERGİN de, İşsizliği azaltan, yatırımları arttıran büyüyen ülkenin göz kamaştırdığını ifade ederek, merkezi idarenin, yerel yönetimlerin, ajansların yerel ve özel sektör ile vatandaşların işbirliğiyle meydana çıkan sinerjiyi çok iyi değerlendirmek gerektiğini, bu sayede geleceğe doğru emin adımlarla ilerlenebileceğini kaydetti.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin LEKESİZde, DOĞAKA'nın Türkiye'de kurulu tüm kalkınma ajansları içerisinde ilk kez teknik destek programını gerçekleştirdiğini, 115 proje başvurusu aldığını ve bunlardan 87'sinin ajans tarafından desteklendiğini belirtti. 

DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan SERDENGEÇTİ, sadece hibe dağıtan bir kuruluş olmadıklarını, bölgenin her anlamda gelişimine de katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. 
Konuşmaların ardından Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ, Hatay Valisi Sayın Celalettin  LEKESİZ, Hatay Milletvekilleri Abdülhadi KAHYA, Fevzi ŞANVERDİ, Orhan KARASAYAR ile Osmaniye Valisi Sayın Celalettin CERRAH DOĞAKA'nın açılışını yaptı.Açılışın ardından Devlet Bakanımız Cevdet YILMAZ, DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyeleri ve ajans çalışanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Ajans uzmanlarının kendilerini tanıttığı toplantıda, Yönetim kurulu üyeleri de bölgemiz ve ajansla ilgili görüşlerini belirttiler.

DOĞAKA’nın kısa süre zarfında önemli işler gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, ülkemizin kalkınmasında ajanslara ve ajanslarda çalışanlara önemli görevler düştüğünü belirtti.

Açılış töreninin ardından katılımcılar Antakya Ottoman Palace Otelinde gerçekleştirilen Medeniyetler Korosu Konserine katıldılar.  Antakya Medeniyetler Korosu, 66. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Toplantısı için Antakya'da bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ ile Devlet Bakanı Cevdet YILMAZ'ın yanı sıra Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi Türk ve yabancı parlamenterler onuruna konser verdi.
Sayın Bakanlar Sadullah ERGİN, Egemen BAĞIŞ ve Cevdet YILMAZ'ın yanı sıra Hatay Valisi M. Celalettin LEKESİZ, Osmaniye Valisi Celalettin CERRAH, yerli ve yabancı parlamenterler, 3 semavi din ve 6 mezhep temsilcilerinden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu'nun konserini izledi. Ayrıca konseri Hatay milletvekilleri, , Antakya Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli izledi.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER