Doğaka 23. Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş ılinde Yapıldı

28 Ocak 2011
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 23. Yönetim Kurulu Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü KOCATEPE’nin Başkanlığında 27.01.2011 tarihinde Kahramanmaraş ilinde yapılmıştır.
Toplantıya Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, üç ilin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

Ülkemizde kurulu tüm Kalkınma Ajansları içerisinde ilk kez Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği programlarını uygulayan DOĞAKA, bu programlar kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları, mesleki kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarına, dış ticaret, müzecilik, insan kaynaklarının geliştirilmesi, proje uygulama gibi çok çeşitli konularda 105 uzman ile destek sağlamış ve uzmanlar aracılığı ile yaklaşık 2500 kişiye eğitim ve danışmanlık hizmeti vermiştir.

Yine bu programlar kapsamında Bölge kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik araştırma ve fizibilite çalışmaları ile illerimizin kırsal kalkınma, turizm ve lojistik Master planları hazırlanmakta, Bölgemizde öne çıkan sektörlerin ulusal ve uluslararası ekonomide etkinliğini artıracak araştırmalar yapılmakta ve teknokent, teknoloji geliştirme merkezleri ve kuyumcukent projelerine yönelik fizibilite çalışmaları yapılmaktadır. Bu program kapsamında yürütülen projelerle Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak stratejik hamleler belirlenmektedir.

Kalkınma Ajanslarının ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlamasında en önemli rollerinden biri olan Mali Destek Programları da 1 Ekim 2010 tarihinde başvuru ilanının yapılması ile başlatılmıştır. İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programlarında hibe çağrısı yapan Ajansımıza üç ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 484 adet başvuru gelmiştir.
Bunların yanı sıra Bölgemizdeki işsizlik oranının azaltılması amacıyla da faaliyetlerini sürdüren DOĞAKA, bu kapsamda üç ilimizde de “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” düzenleyerek yeni girişimcilerin iş hayatına atılmasına katkı sağlamıştır. Bu eğitimlere katılan kursiyerler halen hazırlamakta oldukları iş planları ile KOSGEB’e başvuru yaparak hibe ve kredi programlarından yararlanacaklardır.
Gerçekleştirilen toplantının ardından Yönetim Kurulu üyeleri Kahramanmaraş’ta toplanan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 3. Kalkınma Kurulu toplantısının açılışına katıldılar.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER