2013 Yılı Sodes Sözleşmeleri İmzalanıyor

02 Temmuz 2013
12 Haziran 2013 tarihinde sonuçları açıklanan Sosyal Destek Programı(SODES) kapsamında başarılı bulunan ve destek almaya hak kazanan projelerin sahipleriyle sözleşmeler imzalanmaya başlandı. Bu kapsamda Kırıkhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kırıkhan İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerin sözleşmeleri Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ve Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik tarafından imzalandı.
Kırıkhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hazırlamış olduğu “Üreten Kadınlar” adlı proje ile Kırıkhan ilçesinde özellikle kenar mahallelerde yaşayan ekonomik sıkıntılar içinde kendinin veya çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yardım bekleyen çok sayıda fakir, işsiz ve dul kadına yönelik mesleki eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında oluşturulacak hazır giyim atölyesinde dezavantajlı sosyal gruplara dâhil 25 işsiz genç kadın Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hazır giyim alanında 6 aylık bir mesleki eğitime tabi tutulacaklardır.

Kırıkhan İlçe Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Karadil Gölü Hayat Bulsun” adlı proje kapsamında ise, kırsal bölgelerde hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik; doğa harikası "Karadil Gölü" çevre düzenlemesi yapılarak, göldeki balık türlerinin korunmasını sağlamak, doğal hayatı sevdirmek ve bölge insanlarının, yaşlıların, engellilerin ve çocukların doğayla iç içe yaşamasını sağlamak ve kırsalda yaşayan insanlara götürülen hizmetlerin kalitesini artırmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Karadil gölü çevre düzenlemesi, yerel ürün satış reyonu, kamelya, yürüyüş yolu, gezi parkuru, piknik oturma alanı, engelli rampası ve engelli köprüsü gibi çalışmalar yapılacaktır.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER