Ajansımızın koordinasyonunda yürütülen “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesinin tanıtım toplantısı ve “Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi” ziyareti gerçekleştirildi.

15 Aralık 2021
“Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesinin ve “Tasarım ve 3 Boyutlu Modelleme” Merkezi hizmetlerinin kuyumculuk sektöründeki imalatçı KOBİ’lere tanıtılması amacıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği ile finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın da ortağı olduğu 3.5 milyon Avro bütçeli “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi kapsamında Altın Şehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nde düzenlenen toplantıya, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa ÖZ, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi CAN, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin BALCIOĞLU ve Başkan Yardımcısı Serdar ZABUN, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oğuz ALİBEKİROĞLU, Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Öğr.Gör. Mesut BİLGİNER, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yusuf KÖLELİ, Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Projesi Takım Lideri Massimo FORLANI ve proje ekibi ile kuyumculuk sektöründeki KOBİ’lerin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Hacı Mustafa ÖZ, Kahramanmaraş’ın kuyumculuk sektöründe hak ettiği yeri alması için 15 yılı aşkın süredir yapılan çalışmaları anlattı. Fizibilitesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yaptırılan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteği ile kurulan Altın Şehir’in, 2021 yılı başında faaliyete geçtiğini belirten ÖZ, Altın imalatçılarının artık daha geniş ve modern atölyelerde çalışmaya başladığını ve bir arada olmanın önemini anlattı.

Başkan ÖZ’den sonra söz alan DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz ALİBEKİROĞLU, yaklaşık 10 yıl önce, sektörün ve üniversitenin Ajanstan bir fizibilite raporu ve bir makine talebi ile başlayan proje fikirlerinin yıllar içinde gelişerek tamamlanmış ve muazzam bütçeli yatırımlara dönüşmesini gururla izlediğini belirtti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi CAN ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin BALCIOĞLU’nun konuşmalarının ardından proje takım lideri Massimo FORLANI söz alarak proje hakkında genel bilgiler verdi. Birlikte izlenen tanıtım filmlerinden sonra KSÜ Karacasu yerleşkesine gidilerek burada daha önce Ajansımızın Güdümlü Proje Desteği ile yapılan ve devam eden AB projesi ile altyapısı güçlendirilen “Tasarım ve 3 Boyutlu Modelleme Merkezi” ziyaret edildi ve Merkezde KOBİ’lere verilen hizmetler yerinde incelendi.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER