2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı

15 Temmuz 2013
T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı başvuruları 15 Temmuz 2013 tarihi itibari ile başlamıştır.
Doğrudan Faaliyet Destek Programı, bölgede faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların, stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarını desteklemeye odaklı bir programdır.

Ajansımız tarafından bölgemizde 2010 yılında ilk kez uygulanan ve stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlayan Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında 88 adet proje başvurusu alınmış ve bunlardan 15 adedi
desteklenmiştir. 2011 yılında ise 134 adet proje başvurusu alınmış ve bu başvurulardan 20 adedi desteklenmiştir.

Programın amacı, TR63 Bölgesinde yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak olan acil, kritik ve stratejik öneme sahip konularda en fazla 3 ay sürecek Analiz, Araştırma, Planlama, Fizibilite ve modelleme çalışmalarına destek sağlamaktır.

Programa, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Üniversiteler, Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşları (Odalar, Borsalar vb.), Sivil Toplum Kuruluşları (Vakıflar, Dernekler, Birlikler, Federasyonlar, Kooperatifler vb.), Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri, Küçük
Sanayi Siteleri, Teknoparklar, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Endüstri Bölgeleri, İş Geliştirme Merkezleri ile sayılan bu kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvuru yapabilecektir.

Ajansımız tarafından 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı için toplam 500.000 TL bütçe tahsis edilmiştir. Program kapsamında destek almaya hak kazanan projelere 25.000 TL ile 70.000 TL arası kaynak sağlanabilecektir. Programa son başvuru
tarihi 20 Aralık 2013’dir.

2013 yılında başvurular KAYS sistemi (http://portal.kays.kalkinma.gov.tr) üzerinden yapılacak ve evraklar Ajansa elden, kargo ya da posta ile son başvuru tarihine kadar ulaştırılacaktır.

Ayrıntılı bilgi için www.dogaka.gov.tr adresindeki Başvuru Rehberi ve eklerini incelenebilir.
ÖNCEKİ DUYURU SONRAKİ DUYURU