Teknik Destek Programının Başarılı Projeleri Uygulanmaya Başlandı

17 Ağustos 2010
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Mayıs-Haziran dönemi Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan ve sözleşmesi imzalanan projelerin uygulama süreci başladı.
İlk uygulamaya geçen proje Antakya Mustafa Kemal Akbay İlköğretim Okulu’nca hazırlanan “Hibe ve Mali Destek Programlarına Proje Hazırlama Projesi”  oldu.
DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti’nin de açılışında hazır bulunduğu bu proje ile Milli Eğitim personeline, proje hazırlama yeteneği kazandırılarak, kurumlarının uluslar arası hibe destek mekanizmalarından yaralanabilmesinin sağlanması ve teorik ve uygulamalı bir çalışma ile konuya ilgili öğretmen, okul idarecileri ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü personelinden oluşan 40 katılımcıya teknik destek verilmesi hedefleniyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen ve Fayık Demirtaş tarafından verilen “Hibe ve Mali Destek Programlarına Proje Hazırlama Kursu“  katılımcılarına,  özellikle AB’ye üyelik sürecinde topluluk programları çerçevesinde sunulan hibelerden faydalanmak için gerekli olan Proje Döngüsü Yönetimi konusunda bilgi ve becerinin aktarılması amaçlanıyor.

Kahramanmaraş'ta da Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ÜSKİM Müdürlüğüne ait "TURKAK ve TSE Kalite Sistemleri" konulu proje faaliyete geçti. 
KSÜ Osman Tekiner Konferans Salonunda organize edilen proje faaliyetinde üniversitedeki öğretim üyelerine Dr. Zeliha Yıldırım tarafından TURKAK ve TSE Kalite Eğitim Sistemi konulu eğitim verilmeye başlandı.
Teknik Destek Programı kapsamında desteklenecek diğer projeler de önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER