Sosyal Girişimcilik Güçlendirme ve Uyum Projesinin Açılışı Mardinde Gerçekleştirildi

30 Mayıs 2022
Ajansımızın TR63 Bölgesi uygulayıcısı olduğu, Avrupa Birliği’nin FRIT II mali desteği ile fonlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dünya Bankası’nın koordinasyonunda yürütülen 39,5 Milyon Avro toplam bütçeli Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi’nin (SEECO) açılış töreni 26 Mayıs 2022 tarihinde Mardin’de gerçekleştirildi.

Projenin açılış toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ve AB ülkeleri büyükelçileri, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş; Doğu Akdeniz, Dicle, Karacadağ, İpekyolu, Çukurova Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreterleri; GAP, DAP, DOKAP ve KOP Bölge Kalkınma İdarelerinin Başkanları katıldı.

Açılış programı protokol konuşmalarından sonra kadın girişimcilerin tecrübelerini paylaştıkları bir panelle devam etti. Ardından program hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Proje kapsamında, geçici koruma altındaki Suriyeli ve Türk vatandaşı kadın ve gençlere girişimcilik ve teknik eğitimler verilmesi ve faydalanıcıların mikro hibelerle sosyal girişimler kurmaları amaçlanmaktadır. Projede ayrıca firmaların da faydalanabileceği bir hızlandırıcı bileşeni bulunmaktadır. Proje hakkında daha fazla bilgi almak için SEECO Projesi’nin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER