Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında “Umutla Tutunalım Hayata” projesi kapsamında destek almaya hak kazanan Erzin Kadın Dayanışma Derneği ile destek sözleşmesi imzalandı.

01 Mart 2024

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Erzin Kadın Dayanışma Derneği tarafından sunulan, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Umutla Tutunalım Hayata projesi kapsamında destek sözleşmesi imzalandı.

Destek sözleşmesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) adına Hatay Valisi Sayın Mustafa MASATLI, Erzin Kadın Dayanışma Derneği adına Dernek Başkanı Songül KARAOSMANOĞLU ve Ganioğulları Ltd. Şti. adına Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin GÜVEN tarafından imzalanmıştır.

Söz konusu proje ile Erzin ilçesi Gökdere Mahallesinde yer alan Köy Yaşam Merkezi bünyesinde kurulacak tekstil atölyesinde mesleki eğitim verilerek 15 kadına istihdam sağlanması hedeflenmektedir.

Merkezin bir bölümü sanat atölyesine dönüştürülerek gençlere ve kadınlara halk eğitim usta öğreticileri tarafından müzik kursları, resim, ebru, tezhip ve mozaik eğitimleri verilecektir. Ayrıca merkezin bahçesinde uzman spor eğitmenlerince gençlerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kullanacakları, yaşıtları ile etkileşimde olacakları tenis, masatenisi, basket vb. spor alanı ile tiyatro ve sinema alanı oluşturulacaktır. Aynı zamanda merkez bünyesinde psikolojik destek hizmetleri verilecektir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER