Şehir Ödülleri Türkiye 2020 Yarışmasında, Doğaka Başvurusuyla “Yılın İlçesi” Ödülü Samandağ’a Verildi.

24 Şubat 2021
Yaşayan Şehirler Platformu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, “Şehir Ödülleri Türkiye” proje yarışmasının ödül töreni Ardahan Valiliği'nin ev sahipliğinde, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ardahan Üniversitesi, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi'nin destekleriyle 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında Ardahan'da yapıldı.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Aşık Şenlik Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen “Şehir Ödülleri Türkiye 2020 Ödül Töreni”ne, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda kurum, kuruluş ve STK temsilcisi katıldı. 

Şehir paydaşlarının 2020 yılında hayata aldığı proje ve uygulamaların; akademisyen, bürokrat, sanatçı ve gazetecilerden oluşan 25 kişilik bağımsız jüri üyeleri tarafından değerlendirilmesi sonucu belirlenen ödüller, bu sene üç farklı kategoride sahiplerine takdim edildi.

Şehirlerin geleceğine ışık tutmak, ülkemizdeki başarılı, toplumsal fayda odaklı, projeler, uygulamalar ile uygulayıcıları desteklemek ve örnek göstermek, diğer kentlerdeki paydaşlar ile buluşturmak, yeni proje ve uygulamalar için cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen “ŞEHİR ÖDÜLLERİ TÜRKİYE 2020” Yarışmasında; Samandağ ilçesinde Samandağ Belediyesi, Samandağ Kaymakamlığı ve Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen DOĞAKA projelerinin yanı sıra, DOĞAKA “Kültür ve Turizm” temalı kısa film yarışması ödüllü “Süveydiye’nin Çiçekleri” filminin de yer aldığı DOĞAKA’nın“Çok kültürlü Medeniyetlerin Beşiği Hatay’da DOĞAKA Samandağ’ı Destekler” başvurusuyla Samandağ ilçesi “Yılın İlçesi” Ödülü’ne layık görüldü.

Kurtuluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle Ardahan'da gerçekleştirilen “Şehir Ödülleri Türkiye 2020 Yarışması Ödül Töreni”nde, Ajansımız tarafından yapılan başvurular neticesinde bölgemize farklı temalarda 4 ödül kazandırılırken, ödül töreninde Ajansımızı temsilen DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Yağız, Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı ve DOĞAKA Program Yönetimi Birim Başkanı Oğuz Alibekiroğlu yer alarak ödüllerimiz bölgemize kazandırıldı.

Emeği geçen tüm paydaşlarımıza işbirliğinden ötürü teşekkür eder,  bölgemize hayırlı olmasını temenni dileriz.

T.C. DOĞU AKDENİZ KALKINMA AJANSI 

GENEL SEKRETERLİĞİ

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER