İKA ev sahipliğinde, DOĞAKA katılımlarıyla 28 Haziran 2019 Cuma günü “Gastronomi Eşleştirme Programı Gaziantep Toplantısı” düzenlenmiştir. Akabinde ise, DOĞAKA ev sahipliğinde, ÇKA, İKA ve DİKA katılımlarıyla 20 Ağustos 2019 Salı günü “Gastronomi Eşleştirme Programı Hatay Toplantısı” düzenlenmiştir.
Söz konusu toplantıya, Ajansımızı temsilen DOĞAKA Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Cenk ÖZBAYKAL, Sektörel Destekler ve Programlama Birimi Başkanı Serdar ÇINAR, Kurumsal Koordinasyon Birimi Başkanı Figen GÖKŞEN TOK katılım sağlarken, İKA Planlama Birimi Başkanı Yusuf Cem YAMAN, İKA Planlama Uzmanı Ahmet Alper ERZİN, ÇKA Adana Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat TORUN, ÇKA Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut ÖZCAN’ın yanı sıra hâlihazırda Ajansımızda Personel Değişim Programı kapsamında görevlendirilen DİKA Siirt Koordinatörü Ekrem DİRİCAN, DİKA Kurumsal Koordinasyon Birimi Uzmanı Baki ATEŞ ve DİKA Yönetici Asistanı Abdulkadir YILDIZ tarafından toplantımıza katkı sağlamıştır.
Toplantı kapsamında, DOĞAKA Dünden Bugünü Gastronomi Faaliyetleri Sunumu gerçekleştirilirken, İKA ve ÇKA koordinasyonunda yürütülen gastronomi faaliyetleri de aktarılmıştır. Akabinde, gastronomi eşleşmesi yol haritasının belirlenmesinin ardından, 2020-2021 yıllarında Ajanslar işbirliğinde yürütülebilecek ortak gastronomi faaliyetlerinin de görüşüldüğü toplantıda uygulanmak üzere alınan kararların ardından, Hatay ilindeki gastronomi merkezlerine saha ziyareti düzenlenerek sonra ermiştir.