Osmaniye YDO, Osmaniye ili Kadirli ilçesinin sosyal yaşam, kilim, el sanatları, doğal güzellikleri, orman ürünleri ile öne çıkan Koçlu ve Yoğunoluk köylerini ziyaret etti.
Osmaniye ili Kadirli ilçesinde eğitim, ekonomi ve sosyal yaşam açısından merkez köyler olan Koçlu ve Yoğunoluk köylerinde okul müdürleri, muhtarlar ve kooperatif temsilcileri ile bir araya gelen YDO personeli, bu köylerde Ajans desteği ile yapılabilecek projeler ve etkinlikler konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
Yapılan görüşmelerde orman içi ve yakınında bulunan Koçlu ve Yoğunoluk köylerindeki vatandaşların gelir düzeyini artırmak amacıyla çeşitli projeler yapılabileceği, bu köylerde biberiye, defne, keçi boynuzu, kekik, mersin yaprağı, ökse otu, sumak gibi orman dışı ürünlerin üretimi ile ekonomik sıkıntı çeken orman köylülerinin rahatlatılabileceği, ayrıca yüksek ekonomik değeri olan bu orman dışı ürünlerin yurt içi ve dışına pazarlanabileceği, bununla ilgili çalışmalar konusunda irtibat halinde olunması konusunda görüş birliğine varıldı.