Osmaniye’de Kent Müzesi Çalışmaları

20 Eylül 2010
T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında Osmaniye ilinden kabul edilen ve uygulaması başlayan Osmaniye Kent Müzesi Oluşturulması Teknik Destek Programı yoğun ilgi görüyor.

OSMANİYE Kent Konseyi ve Osmaniye Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma Belediye Çamlık Sosyal Tesislerinde gerçekleştiriliyor.

Programın açılış konuşmasını yapan Osmaniye Kent Konseyi Genel Sekreteri Hayrettin Aslan, Kent müzesi yapma düşüncesinin çok önceden belirlendiğini ve bu düşünceyi kent konseyi olarak olgunlaştırdıklarını kaydetti. Kent Konseyi Kültür ve Turizm meclis başkanlığının kent müzeleri ile ilgili bir proje hazırladığını anımsatan Aslan, “Hazırlanan bu projeyi biz Osmaniye Belediyesine sunduk. Belediye Başkanımız Kadir Kara Kent Müzesi ile ilgili bu projeyi incelediklerini çok önemsediklerini, birçok ilin kent müzelerini gezdiğini ve bunların en güzelini Osmaniye'ye yapmak isteğini söyledi. Biz bir gurup arkadaşlarımızla birlikte, Beypazarı, Bursa ve İstanbul kent müzelerini dolaşarak oradaki incelemelerimizi yaptık. Gerçekten kent müzesi ile ilgili çok geniş bilgiye sahip olduk.  Kent müzesi için otoriteler diyor ki; 'Kent müzeleri bir kentin ansiklopedileridir. Kentin bellekleridir' diyor. Yani o kentin sosyal ekonomik, kültürel, siyasi alandaki her türlü yönünü yansıtan kurumlardır kuruluşlardır.” dedi. Müze kurma çalışmaları kapsamındaki eğitimler Eski Adana Müze Müdürü İsmet İpek tarafından verilecek.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER