Öğretmenler Öğreniyor

21 Ağustos 2010
DOĞAKA 2010 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Hatay Mustafa Kemal Akbay İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan “Öğretmenler Öğreniyor” Projesinin ilk ayağı tamamlandı. Proje Kapsamında Proje Döngüsü Yönetimi Uzmanı Fayık Demirtaş ve Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. H. İbrahim Bülbül tarafından Hatay’ın farklı eğitim kurumlarından 37 öğretmene “Uluslararası Hibe Destek Mekanizmaları” konulu eğitim verildi.
Verilen eğitimin sonunda DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan SERDENGEÇTİ, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil OSMANOĞLU, Mustafa Kemal Akbay İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet ÇANKAYA’nın hazır bulunduğu törenle eğitim alan öğretmenlere katılım belgeleri sunuldu.Erdoğan SERDENGEÇTİTörende DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan SERDENGEÇTİ, sunulan teknik desteğin ve bu kapsamda verilen eğitimlerin bölgenin kurumsal kapasitesini artırmak için çok önemli olduğunu, okullarımızın bu eğitim sonucunda proje geliştirme kabiliyetlerinin ve önümüzdeki dönemlerde ulusal ve uluslararası hibe programlarına sunacakları proje sayısının artacağını ifade etti.
Ardından söz alan Hatay İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil OSMANOĞLU, Teknik Destek kapsamında verilen eğitimlerin son derece faydalı geçtiğini,  burada öğrendikleri bilgilerin atıl kalmayacağına, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak proje hazırlama faaliyetlerinin hız kazanacağına inandıklarını belirtti.
Mustafa Kemal Akbay İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet ÇANKAYA, Proje Döngüsü Yönetimi konusunda çok büyük tecrübelere sahip iki uzmanın tecrübelerinden istifade etmenin kendileri için bir fırsat olduğunu, bugüne kadar proje hazırlayan öğretmenlerine sürekli destek olduğunu, bundan sonra da bu kapsamda proje hazırlama konusunda elinden gelen her türlü desteği eğitim camiası içindeki meslektaşlarıyla paylaşacağını ifade etti.
DSC_0003Son olarak söz alan Proje Uzmanı Fayık DEMİRTAŞ, sıcak havalara rağmen katılımın son derece canlı ve dinamik olduğunu, bunun da verilen eğitimlerden alınan faydayı üst düzeyde tuttuğunu, eğitimlerin sonuçlarının ileriki dönemlerde eğitime katılanlar tarafından ulusal ve uluslararası hibe programlarına hazırlanacak projelerle perçinlenmesi gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından, katılımcılara belgeleri takdim edildi.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER