Natürel Zeytinyağı Temel Tadım Eğitimi Teknik Destek Projesi sona erdi.

20 Aralık 2019
Ajansımız 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Temmuz-Ağustos Döneminde Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün başarılı olarak kabul edilen Natürel Zeytinyağı Temel Tadım Eğitimi projesinin teorik ve pratik eğitimi sona erdi. Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi ev sahipliğinde zeytincilik araştırmaları doğrultusunda teknik personellerine 16-18 Aralık 2019 tarihleri arasında eğitim semineri düzenledi.

Zeytinin anavatanı içerisinde yer alan Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yapılan zeytin yetiştiriciliğinde ortaya çıkan sorunları tespit etmek, çözümler üretmek ve araştırma projeleri yapmak amacıyla kurulan Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü personellerine Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nde Natürel Zeytinyağı Temel Tadım Eğitimi verildi.

Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Yetiştirme Tekniği ve Teknolojileri Bölümünden uzmanlar tarafından Genel Zeytin Yetiştiriciliği ve Dikim Sistemleri konulu sunumunu gerçekleştirdi. Eğitimin ardından tadım esnasında zeytinyağları arasındaki farklılığı anlamak üzerine enstitüsü personellerine zeytinyağı tadım eğitimi verildi.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER