Kahramanmaraş Ydo’dan Keçi Yetiştirme Çiftliğine Ziyaret

07 Ocak 2011
Kahramanmaraş ekonomisinin öne çıkan sektörlerinden gıda sektörünün alt sektörü dondurmacılıkta hammadde olarak kullanılan keçi sütü üretiminde son durumun yerinde incelenmesine yönelik olarak Yatırım Destek Ofisi uzmanları tarafından farklı cinslerde keçi yetiştirilen MADO Beyazı çiftliğine ziyaret gerçekleştirildi.
MADO Üretim ve Üretim Teknolojileri Müdürü Lütfü Bilmen ve Ar-Ge Gıda Departmanı çalışanı Hakan Yenikomşu eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette, Kahramanmaraş’a özgü dondurmanın üretiminde oldukça önemli bir yeri olan keçi sütünün temin edilmesine yönelik olarak farklı cinslerde keçilerin yetiştirildiği entegre tesis incelendi.


Tesiste oldukça modern koşullarda yetiştirilen keçiler, olgunlaşmalarıyla birlikte çevre köylerde yer alan çiftçilere teslim ediliyor. Çiftçilere geçim kaynağı olması itibariyle yerel kalkınmaya da büyük katkı sağlayan keçi sütü üretimi ile dondurmada kullanılan keçi sütünde de standartlaştırma sağlanmakta ve farklı ırklarda keçilerin harman edilip oldukça verimli olan “Mado Beyazı” ırkında keçi yetiştirilmekte.

Kahramanmaraş ili Türkoğlu ilçesinde yer alan çiftliğin uzun vadede daha fazla geliştirilmesi planlanıyor.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER