Kahramanmaraş Ticaret Borsası Zeytinyağında Uygulamalı GC ile Yağ Asidi Analizleri, Yorumlaması Ve Kimyasal Analizler Eğitimi Teknik Destek Projesi sona erdi.

14 Ağustos 2020

Ajansımız 2020 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Ocak-Şubat Döneminde Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nın başarılı olarak kabul edilen “Zeytinyağında Uygulamalı GC ile Yağ Asidi Analizleri, Yorumlaması Ve Kimyasal Analizler Eğitimi” başlıklı teknik destek projesinin teknik eğitimi sona erdi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası’na ait laboratuvarda görev yapan personellere yönelik 11-13 Ağustos 2020 tarihleri arasında 3 gün süren eğitim uygulanmıştır. Eğitim kapsamında GC de yağ asitleri kompozisyonu, UV de özgül absorbans, asitlik, peroksit ve diğer kimyasal yağ analizleri ile ilgili bilgi verilmiştir. Eğitim sonucunda zeytinyağı üreticilerine ve tüketicilerine yağ analizleri yaparak yağ kalitesi hakkında bilgi sahibi olunması hedeflenmektedir. Söz knusu eğitim ile Borsanın laboratuvar personeli zeytinyağı analizleri konusunda geliştirilmesi sağlanmıştır.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER