KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK HATAY’DA SAYACILIK KURSLARI BAŞLADI

11 Mart 2024

Şubat 2023 depremlerinde işyerleri ağır hasar gören Hatay’ın kadim sektörlerinden ayakkabı imalat sektörünün yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik Ajansımız destekleri devam etmektedir. Reyhanlı ilçesinde hayata geçirilen Ayakkabı İmalatı Ortak Kullanım Tesisi Projesinden sonra şimdi de Antakya’da konteyner kentlerde yaşamını sürdüren depremzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdamına yönelik saya kursları düzenlenmektedir.

Hatay Valisi himayesinde ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), İŞKUR İl Müdürlüğü, , Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Hatay Ayakkabı İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârları Odası İşbirliğinde düzenlenen kursların açılışı Hatay Valisi Sayın Mustafa Masatlı tarafından 8 Mart Kadınlar Gününde gerçekleştirilmiştir. Söz konusu açılışa Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Kılınç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Öztürk, Hatay Ayakkabı İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Doğan Aydın, ayakkabı imalatçısı esnafları ve konteyner kentlerde yaşamını sürdüren depremzede vatandaşlar katılım sağlamıştır.

Merkez Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'ndeki Habib-i Neccar Konteyner Kenti'nde kurulan 3 ahşap atölyede gerçekleştirilecek kurslar kapsamında 25 kadına 4 ay boyunca sayacılık kursu verilecektir. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlara Milli Eğitim onaylı Sayacılık Kursu Sertifikası verilecek olup bu kadınların en az %30’u ayakkabıcılık sektöründe istihdam edilecektir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER