Hatay Tarım Ve Kırsal Kalkınma Mastır Planı Doğaka Desteği Ile Hazırlanıyor

30 Eylül 2010
Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında DOĞAKA’ya ulaşan başvuruların değerlendirilmesi devam ediyor. 29 Eylül 2010 Çarşamba günü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Hatay Tarım İl Müdürlüğü arasında, Hatay İli için Tarım ve Kırsal Kalkınma Mastır Planı hazırlanmasına yönelik sözleşme imzalandı.
DOĞAKA’nın mali desteği ile hazırlanacak olan plan sayesinde Hatay’ın tarımsal ürün potansiyeli daha iyi değerlendirilebilecek ve bölgeye yapılacak tarım ve tarıma dayalı sanayi yatırımları en yüksek katma değeri sağlayacak şekilde yönlendirilebilecek. Plan ile birlikte, ilin kırsal alanlarında sosyal gelişmenin sağlanarak yaşam koşullarının iyileştirilebilmesi için de önlemler önerilecek.


Temmuz ayında başvuruları kabul etmeye başlayan DOĞAKA Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı (DFD) kapsamında proje başvuruları değerlendirilmeye devam ediyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mobilyacılık ve Ayakkabıcılık sektörlerine dair yapacağı çalışmanın ardından, program kapsamındaki ikinci proje sözleşmesi de 29 Eylül 2010 tarihinde İl Tarım Müdürü Bestami ZABUN ve DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan SERDENGEÇTİ arasında imzalandı. Hatay Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje çerçevesinde, Hatay ili için Tarım ve Kırsal Kalkınma Mastır Planı hazırlanacak.


3 ay sürecek ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışma ile, Hatay’ın tarımsal ürün potansiyelini daha iyi değerlendirmeye yönelik stratejiler belirlenecek. Bunun için hem mevcut üretimin daha iyi pazarlanabilmesine yönelik pazar araştırmaları yapılacak, hem de katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirilebilmesi için hareket alanları belirlenecek. Bu kapsamda, organik tarım olanakları, yerel ürünlerin markalaşması ve kırsal turizmin mevcut durumu da ele alınarak bunların geliştirilebilmesi için en uygun önlemler ortaya konacak.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı için başvurular 19 Kasım 2010 tarihine kadar kabul edilmeye devam edecek. DFD Programı kapsamında;

-  Bölgesel kalkınma ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına yönelik faaliyetler,
-  Bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına yönelik faaliyetler,
-  Kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları,
-  Yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik faaliyetler,
-  Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetler desteklenecek.
DFD Programı ile yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, mahalli idare birlikleri ve kooperatiflerin 3 aya kadar sürebilecek faaliyetlerine azami 70.000TL tutarında destek verilebilecek.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER