Hatay, Kahramanmaraş Ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nde 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Ve Teknik Destek Programları Toplantısı Düzenlendi.

23 Haziran 2014
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, 13 Haziran 2014 tarihinde Hatay Gazeteciler Cemiyeti, 16 Haziran 2014 tarihinde Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonunda Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti ve 17 Haziran 2014 tarihinde Osmaniye Yatırım Destek Ofisinde Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti ile toplantı düzenlemiştir.
Hatay’da gerçekleştirilen toplantıda DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur YILDIZ ve Program Yönetim Birimi Başkanı Erdal İLBAY ve Uzman Tuğçe RODOPLU, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen toplantıda Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ertuğrul KAZANCI, Program Yönetim Birimi Başkanı Erdal İLBAY Osmaniye’de gerçekleştirilen toplantıda, Program Yönetim Birimi Başkanı Erdal İLBAY Uzman İbrahim YAŞAR ve Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç KADIOĞLU 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ve Teknik Destek Programlarını basın ile paylaştı.

Programların 02 Haziran 2014 tarihi itibari ile başladığını ifade ederek başlayan İLBAY, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programları uygun başvuru sahiplerinin kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler ve üst kurulları, küçük sanayi siteleri yönetimleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, organize sanayi bölgeleri ve sayılan kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmelere olduğunu ifade etti.

Teknik Destek Programının amacının; TR63 bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarının çözümüne yönelik geçici süreli uzman görevlendirilmesi veya danışmanlık hizmeti verilmesi suretiyle bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması olduğunu, bu amaçla Teknik Destek Programı için 2014 yılında toplam 500.000 TL bütçe tahsis ettiklerini ifade etti.

İLBAY, “Ajans, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek; 14 iş gününü ve 15.000 TL’yi aşmayan eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, uluslararası ilişkiler kurma ve lobi faaliyetlerine teknik destek sağlayacaktır” dedi.

Program kapsamında başvuru 2’şer aylık dönemler itibari ile alacaklarını ifade eden İLBAY, her bir döneme ilişkin son başvuru tarihleri olduğunu sözlerine ekledi.

2014 Teknik Destek Başvuru DönemleriDönem Referans KodlarıDönem Son Başvuru Tarihleri
Mayıs-Haziran DönemiTR63-14-TD0130 Haziran 2014 Saat 17.00
Temmuz-Ağustos DönemiTR63-14-TD0229Ağustos 2014 Saat 17.00
Eylül-Ekim DönemiTR63-14-TD0331Ekim 2014 Saat 17.00
Kasım-Aralık DönemiTR63-14-TD0426 Aralık 2014 Saat 17.00

Doğrudan Faaliyet Destek Programı (DFD) amacı
ile de kısaca bilgi paylaşan İLBAY, TR63 Bölgesinde yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak olan acil, kritik ve stratejik öneme sahip konularda en fazla 3 ay sürecek Analiz, Araştırma, Planlama, Fizibilite ve Modelleme çalışmalarına destek sağlayacaklarını açıkladı.

2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı için toplam 500.000 TL bütçe tahsis edildiğini, Program kapsamında destek almaya hak kazanan projelere 25.000 TL ile 75.000 TL arası kaynak sağlayacaklarını sözlerine ekledi. Programa son başvuru tarihi 26 Aralık 2014 olduğunu ancak başvuru sahiplerinin Başvurularını Ajansa her zaman sunabileceklerini, en geç 1 ay içinde kaynağın çalışmalara tahsis edileceğini ifade eden İLBAY, “Başvurular elektronik başvuru ortamı olan KAYS sistemi (http://portal.kays.kalkinma.gov.tr) üzerinden yapılacak olup, evraklar Ajansa elden, kargo ya da posta ile son başvuru tarihine kadar ulaştırılacaktır” dedi.

Programlara yönelik ayrıntılı bilgilerin Ajansın resmi internet sitesi www.dogaka.gov.tr den edinilebileceği bilgisini paylaşan Uzman İbrahim YAŞAR ise, başvuru sahiplerinin sorularını pyb@dogaka.gov.tr adresine gönderebileceklerini, soruların cevaplarının 10 gün içinde internet sayfasında yayınlanan Sıkça Sorular Sorular (SSS) bölümünden takip edebileceklerini ifade etti.

Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ertuğrul KAZANCI ve Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç KADIOĞLU, programlardan Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin yararlanması için azami çabayı göstereceklerini ve başvuru sahiplerine her zaman yardımcı olacaklarını ifade ettiler.  Bilginin ve uygun yatırım alanlarının doğru kaynaklarla oluşturulmasına katkı sağlayacak bu tür programlardan Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin yararlanmasının büyük önem arz ettiğini, bunun için tüm uygun başvuru sahiplerini Kahramanmaraş Ofis adresi Müftülük Binası 2.kata ve Osmaniye Ofisi adresi Ticaret ve Sanayi Odası Binası 2. kata programlar ile ilgili sorularını cevaplandırmak ve başvuru hazırlıklarına yardımda bulunmak üzere beklediklerini ifade ederek, programların Osmaniye ve Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını diledikten sonra programların duyurulmasında önemli bir görev üstlenen basın mensuplarına katılımları için teşekkür ettiler.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER