Hatay Bitki Sağlığı Kliniği Projesi TRT Haber Kalkınma Ajandası Programı’nda Tanıtıldı

16 Ağustos 2021
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çekimleri yürütülen TRT HABER Kalkınma Ajandası Programında Hatay Bitki Sağlığı ve Kliniği Projesi tanıtıldı.

Bu proje ile ülkemizde ve ilimizde söz konusu alanda ilk kez Bitki Sağlığı üzerine uygulamalı ve izlenebilirlik misyonuna sahip bir merkez kurulmuştur. Klinik bünyesinde; bakterilerin yol açtığı hastalıkların tespit edildiği “Bakteriyoloji”, mantarlardan kaynaklanan hastalıkların tanısının konulduğu “Mikoloji”, bitkilere zarar veren böceklerin incelendiği “Entomoloji” ve yabancı otların verdiği zararların teşhisinin yapıldığı “Heboloji” Laboratuvarları mevcut olup bu konularda sorun yaşayan üreticiler bizzat kendileri numuneleri ile beraber Kliniğe başvurabildikleri gibi yerinde incelemenin yapılabilmesi için belirli protokoller çerçevesinde başvuru yaparak da yardım alabilirler.

Söz konusu merkezin yer aldığı proje ile ülkemizde ürün kayıplarını ortadan kaldırılmasına, dışa bağımlılığı azaltılmasına ve insan, gıda ve çevre sağlığının korunmasına katkı sağlanacak olup tanıtım filmimize aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz.

Proje ve tanıtım sürecinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, ilgili projenin bölgemize katkı sağlamasını temenni ederiz.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER