Eurada Toplantısı İçin Hollanda’daydık

30 Kasım 2010
EURADA (Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği) ve Doğu Hollanda Kalkınma Ajansı (OOST NV) işbirliğinde 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde düzenlenen “İş Modelleri” konulu seminerlere Ajansımızı temsilen dört uzmanımız katılmıştır.
Gerçekleştirilen seminerlerden önce Türkiye’deki Kalkınma Ajanslarından gelen temsilcilere yönelik olarak OOST NV tarafından bilgilendirme sunumu yapılarak kuruldukları günden günümüze gerçekleştirdikleri faaliyetler anlatıldı.


Hollanda’nın Arnhem kentinde düzenlenen seminerlerde EURADA üyesi Kalkınma Ajanslarının yanı sıra Gıda, Medikal Alet, Lojistik, Bankacılık vb. sektörlerin temsilcileri yer aldılar. Program kapsamında Kalkınma Ajansları’nın bölgelerinde yer alan firmaların büyümelerine en iyi ne şekilde katkı sağlayabilecekleri üzerine farklı İş Modelleri, İnovasyon ve Ar-Ge stratejilerinin tartışıldığı oturumlar gerçekleştirildi. Öte yandan llk günkü programın son saatlerinde üyesi olduğumuz EURADA’nın Genel Meclisinde EURADA ve Ajanslar arasındaki ilişkiler ve bütçe gibi konular tartışıldı.


Programın son gününde gıda ve medikal alet sektöründe özellikle Ar-Ge ve inovasyon üzerine faaliyetler gösteren iki firma ziyaret edildi. Son olarak AB Komisyonu Başkanı J. M. Baroso’ nun danışmanlarından Vasco Cal kapanış konuşmasını gerçekleştirerek AB’nin 2020 vizyonuna ilişkin görüşlerini paylaştı.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER