Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 37. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de Yapıldı

10 Temmuz 2012
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın, 37. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de yapıldı.
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah başkanlığında Osmaniye Polisevi'nde yapılan toplantı, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’ndan bu yana gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili kısa bilgiler verilerek başladı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 4 Nisan 2012 ve 18 Mayıs 2012 tarihleri arasında başvuruların alındığını, bu süre içerisinde Hatay ilinden 538, Kahramanmaraş ilinden 281 ve Osmaniye ilinden 184 proje başvurusunun alınmış olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından alınan kararla 2011 yılında 7 Milyon 700 Bin TL olan SODES ödeneği, Ajansımızın gösterdiği başarılı uygulamaların bir sonucu olarak 2012 yılında 12 Milyon 800 Bin TL. olarak belirlendiğini söyleyen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ayrıca Ajansımızca uygulanan tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinin geliştirilmesine yönelik mali destek programlarına ilişkin sonuçların Haziran ayı içerisinde ilan edildiğini ve başarılı proje sahipleri ile sözleşmelerin imzalanarak projelerin uygulanmasına başlandığını da sözlerine ekledi.

Ajansın bir yıllık süre içerisinde yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi veren Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah “Teknik Destek, Doğrudan Faaliyet Desteği, 2011 Yılı SODES Programı, Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve 2012 Yılı SODES Programı olmak üzere altı farklı alanda destek programına çıkılmıştır. Bu programlardan 2012 Yılı SODES Programı dışında diğer tüm desteklerde başarılı proje sahipleri ile sözleşmeler imzalanmış ve toplam 310 projeye yaklaşık 24 Milyon TL. kaynak tahsis edilmiştir. 2012 Yılı SODES Programı da Temmuz ayı içerisinde sonuçlandırılacak olup bu program kapsamında da 12 Milyon 800 Bin TL. hibe desteği sağlanacaktır. Bu dönemde Bölgemiz kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik araştırma ve planlama çalışmalarına da devam edilmiştir. En önemli tarım ürünlerimizden bir olan zeytin ve zeytincilik faaliyetleri ile ilgili iki kez çalıştay düzenlenmiş ve bu çalıştaylarda elde edilen sonuçlarla zeytin ve zeytinyağı yatırımlarında yeni bir ivme yakalanmıştır. Diğer taraftan bölgemizin potansiyel arz eden en önemli sektörlerinden bir olan lojistik sektöründe Lojistik Master Planı çalışması tamamlanmış, diğer bir önemli alan olan turizm sektöründe de Kahramanmaraş ve Osmaniye Turizm Master Planları tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bunların yanı sıra Ajansımız eğitim çalışmalarına da devam etmiştir. Proje hazırlama eğitimlerinin yanı sıra Girişimcilik, Dış Ticaret ve Markalaşma eğitimlerini de gerçekleştiren Ajansımız, bu programlarla yaklaşık 4.000 kişiye eğitim vermiştir. Tüm bu çalışmalarda katkılarını esirgemeyen başta Sayın Valilerimiz ve diğer Yönetim Kurulu üyelerimiz olmak üzere Ajans çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER