Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 20. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de Gerçekleştirildi

17 Eylül 2010
Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden oluşan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA), toplantısı Osmaniye’de yapıldı. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, üç ilin İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah yaptı. Vali Cerrah, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek; DOĞAKA’nın Yönetim Kurulu Başkanlığının her yıl değiştiğini, geçen yıl Hatay Valiliği Başkanlığında yapılan toplantıların, bu yıl Kahramanmaraş Valiliği Başkanlığında yapılacağını, gelecek yıl ise Yönetim Kurulu Başkanlığının Osmaniye Valiliğinde olacağını söyledi.


Toplantının devam eden bölümünde konuşan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ise DOĞAKA’nın birinci yılını doldurduğunu ifade ederek; “Ajansımızın ilk yılında yönetim kurulu başkanlığı Hatay ilinde bulunmaktaydı. İkinci yılda ise Yönetim Kurulu Başkanlığı Kahramanmaraş ilimize geçmiş bulunmaktadır. Gelecek yılda başkanlık Osmaniye ilimize geçecektir.”dedi. Vali Tanılır, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının kuruluş tarihinden bugüne göstermiş olduğu katkılardan dolayı Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e teşekkür ederek; “Ajansımız, ilk yılında ajans logosunun belirlenmesi, Genel sekreterin seçilmesi, personel alımının tamamlanması, alınan personelin eğitimine başlanması, ajans hizmet binası ile Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş illerinde kurulan yatırım destek ofisleri hizmet binalarının hazırlanması, yatırım destek ofislerinde personel görevlendirilmesi gibi ajansın kuruluş aşamasında gerekli ve öncelikli işleri tamamlamış bulunmaktadır.  Ajansımız kısa bir süre içinde DOĞAKA 2010 yılı çalışma programı ile geçici bütçesini hazırlamış, 3 gün süren 2010 yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısını başarıyla gerçekleştirmiştir.”dedi.


Vali Tanılır, konuşmasının devamında tüm kalkınma ajanslarının içinde, bir ilk olarak, 7 Haziran 2010 tarihinde Teknik Destek Programı Teklif Çağrısına çıkıldığını ifade ederek, bunun hemen ardından da 1 Temmuz 2010 tarihinde Doğrudan Faaliyet Destek Programı için teklif çağrısına çıkıldığını kaydetti. Vali Niyazi Tanılır; “Ajansımız kuruluş dönemini kısa sürede tamamladığı için teknik destek programını ilk olarak açıklayan ajans olmuş ve böylelikle diğer ajanslara da örnek olmuştur.”dedi.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER