Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı İle 2 Proje Daha Uygulama Geçiyor

28 Ocak 2011
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 2010 yılı içerisinde, Doğu Akdeniz Bölgesinin kalkınması ve rekabet gücünün artırılması, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi amacıyla acil tedbirlerin alınması, bu kapsamda kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları ve bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin artırılmasına yönelik fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamak amacıyla Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı (DFD) kapsamında teklif çağrısına çıkmıştı.
Kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, üretici birliklerinin, tarımsal amaçlı kooperatif ve birliklerin uygun başvuru sahibi olduğu programa her üç ilden proje başvuruları gerçekleştirilmiştir. Yapılan başvurular içerisinden özellikle yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları içeren projeler desteklenmeye uygun görülmüştür. Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne ait “Kahramanmaraş İli Özürlü Envanterinin Oluşturulması Projesi” ile Kahramanmaraş Kuyumcular Odası’na ait  “Kahramanmaraş Bölgesel Kuyumcukent Fizibilite Çalışması Projesi” isimli proje Ajansımız tarafından başarılı bulunmuş olup desteklenmeye uygun görülen projeler arasında yer almaktadır.


Her iki projede uygulama aşamasına geçilmesine yönelik olarak, 25 Ocak 2011 saat 15.00’da Kahramanmaraş Valiliği Valilik Makamında imza töreni gerçekleştirilmiştir. İmza törenine Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü KOCATEPE, DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Erdoğan SERDENGEÇTİ, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Saadettin YILDIZ ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Sayın Hacı Mustafa ÖZ katılmışlardır.


Ajansımız tarafından desteklenen her iki proje ile gerek Kahramanmaraş ili açısından gerekse de faaliyet gösterdiğimiz Doğu Akdeniz Bölgesi açısından olumlu sonuçlara neden olacaktır.
Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi / 25.01.2011
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER