Doğaka Ve Kosgeb İşbirliği ıle Kahramanmaraş Ve Elbistan, Hatay Ve Osmaniye’de Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

28 Ekim 2010
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Bölgemizde girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde , Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Hizmet Merkez Müdürlükleri işbirliği ile Hatay ve Kahramanmaraş’ta 75’er, Osmaniye’de 50 girişimci adayının katılabileceği girişimcilik eğitimleri düzenliyor.
Kahramanmaraş ilinde düzenlenecek olan bu “Girişimcilik Kurs”larından ilki, Kahramanmaraş Merkez’de 29 Kasım  - 19 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılacak olup  50 girişimci adayı faydalanabilecektir. 25 girişimci adayının faydalanabileceği bir diğer “Girişimcilik Kursu” ise Elbistan ilçemizde 3 Aralık – 22 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.


Bu eğitimden mezun olarak kendi işini kuran girişimciler KOSGEB Yeni Girişimci  Desteğine başvurabileceklerdir. KOSGEB, Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 27.000 TL geri ödemesiz destek ve ayrıca 70.000 TL geri ödemeli kredi desteği sağlamaktadır.
Bu girişimcilik kursularına katılmak için son başvuru tarihi 22 Kasım olup başvurular Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi ve  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı  Kahramanmaraş Hizmet Merkez Müdürlüğü ofislerine yapılmaktadır.

Gerçekleştirilecek eğitimler ücretsiz olup kendini işini kurmak isteyen, kadınlar, genç girişimciler ve üniversitelilere açıktır. Ayrıca daha önce mikro kredi kullanmış kadınlara öncelik tanınacaktır.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER