DOĞAKA ve ATSO işbirliğinde Düzenlenen 57’ncisi Düzenlenen Aymod 2017 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarı’nda Firmalarımız Bölgemizi Temsil Etti.

10 Nisan 2017
Bu yıl 57’ncisi düzenlenen dünyanın üçüncü ve Türkiye’nin en büyük ayakkabıcılık fuarı olan AYMOD 2017 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarı (AYMOD) 05-08 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO Uluslararası Fuar Merkezi’nde dünyanın dört bir yanından gelen ayakkabı sektörü temsilcilerinin katılımları ile düzenlendi.
DOĞAKA ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası bölgesel katılımı koordinasyonunda, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu (TUAF) ve İstanbul Ayakkabı Esnafı Sanatkarlar Odası (İASEO) iş birliğinde ve Ekonomi Bakanlığı himayesinde, bu yıl 57.’si düzenlenen, yerli ve yabancı 60 bin sektör profesyonelinin ağırlandığı söz konusu fuarda bin 400’ün üzerinde katılımcı firma yer alırken, bölgemizi temsilen 10 erkek ayakkabı üretici firmamız, firmanın yer aldığı Dünyanın ikinci büyük Uluslararası Ayakkabı sektörü buluşması olarak bilinen “AYMOD 2017 Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı”nda Hatay Ayakkabısını dünyaya tanıtmışlardır.

AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’nın açılış gününde, TASD Başkanı Süleyman Gürsoy fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl özellikle yurt dışından yoğun bir talep olduğunu belirten Süleyman Gürsoy, özellikle Ruslar’ın fuara olan ilgisini dile getirdi. Rusya ile ilişkilerin de düzelmesinde bunun büyük bir pay sahibi olduğunu belirten Gürsoy, sektör olarak ülkemize ne kadar döviz girdisi sağlanabilirse, görevimizi o kadar layığıyla yerine getirmiş oluruz açıklamasında bulundu. Özellikle 500’e yakın satın alma heyetinin ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayarak fuara getirdiklerini belirten Sayın GÜRSOY, derneklerinin yaptığı çalışmalar ve üyelerinin desteği ile uluslararası dev zincirlerin satın alma müdürlerini de ağırladıkları bilgisini paylaştı. 

05-08 Nisan 2017 tarihlerinde, İstanbul CNR EXPO Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen AYMOD 2017 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarı’nda, ayakkabıcılık sektörünün 2017 yılında 708 milyon 43 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğine vurgu yapan Süleyman Gürsoy, bu rakamın 2017 yılı içinde 1 milyar dolar seviyesine yaklaştırılması gerektiğini söyledi. Ayakkabı sektörünün e-ticaret yatırımlarına daha fazla ağırlık vermesi gerektiğinin de özellikle vurguladı.

Bölgemiz firmalarının fuar katılımlarına destek vermek amacıyla, Antakya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Sayın Gökhan ORAL ve DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Sayın Figen GÖKŞEN’in katılımcı firmalarımız standlarını ziyaretleri ile söz konusu fuarda, bölgemizden katılım sağlayan ayakkabı üreticilerimizin ihracat kapasitelerini artırmalarının büyük önem taşıdığı ve ayakkabıcılık üretiminin bölgemiz kalkınmasındaki önemi vurgulanmıştır.

Bölgemiz ayakkabıcılık sektöründeki üretici firmaların uluslararası platforma taşınarak küresel ticari işbirliklerinin yapılması amacıyla bölgesel katılımub hedeflendiği söz konusu fuar süresince, Hatay ilimizde erkek ayakkabı üretimi yapan toplamda 10 firmaya Ajansımız tarafından fuar alanı stand konstrüksiyon desteği, catering ve hostes desteği ile yabancı dilde tercüme desteği verilen söz konusu fuarda, katılımcılarımızın konaklama maliyetleri de ATSO tarafından karşılanmış olup katılımcı firmaların fuar alanı yer maliyetleri, firmaların görevli personelinin ulaşım konaklama ve navlun gibi maliyetleri kendi imkanları ile karşılanmıştır.

Yerli ve yabancı 60 bin sektör profesyonelinin ağırlandığı fuarda; Saraciye Sanayicileri Derneği ile yapılan iş birliği neticesinde ilk kez 'Saraciyeciler Sokağı/Özel Bölümü' oluşturulmuştur. Sektörün önde gelen firmalarının oluşturduğu bu özel bölümde 2017 çanta, bavul, cüzdan ve kemer modelleri ile modası sergilenmeye başlamıştır. Ayakkabı ve saraciye modasına yön veren dünyaca ünlü markaların katılımcı olarak yer alacağı AYMOD, 60 bin metrekare alanda gerçekleştirilmiş olup başta İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya, Ukrayna olmak üzere Irak, Suudi Arabistan, BAE, Cezayir, Libya, Azerbaycan, Türkmenistan, Bulgaristan, Romanya’nın da aralarında bulunduğu 59 ülkeden alım heyetleri de üretici firmalarda görüşme ortamında işbirliği görüşmeleri gerçekleştirmişlerdir.

Katılımcı firmalarımız ile yapılan fuar değerlendirme anketlerindeki verilere göre, söz konusu fuar bir sonraki yıllarda da yine katılım sağlanmak istenilen fuarlar arasında yer almış, Ürdün, Azerbaycan, Tunus, Suudi Arabistan, Ukrayna, Moldovya, Rusya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerle ticari görüşmelerin gerçekleştirildiği bilgileri de paylaşılmıştır.

Bölgemiz ayakkabıcılık üreticilerine uluslararası ticari işbirliği bağlantılarının kazandırılmasının hedeflendiği söz konusu fuar kapsamında, sektöre ilişkin Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde Ayakkabıcılık Sektörü Tanıtım Filmi çekilmesine ilişkin alt yapı çalışmaları da başlatılmış olup ayakkabıcılık sektörünün ülkemizde ve yurtdışında uluslararası ticari platformlarda tanıtılmasında katma değer sağlaması hedeflenmektedir.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER